[City]又一城大討論區(5)完得 sem 未

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我想問有冇人讀seem再讀minor?

我果陣無諗過讀埋minor 我見其他同學都好似無話讀minor 淨係有讀free electives

不過你想讀就報啦 橫掂都係比咁多學費
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念
Acct 1 加減數都搞唔掂既記住遲d唔好再揀acct 科讀
3/4字頭果d 多好多唔同既accounting treatment
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

我果陣都好多睇極唔明 唯有死背佢testbank d mc答案 聽人講會出返testbank同tutorial d題目架嘛 如果計數果d就應該即刻撞一個最順眼既 唔花時間諗因為都唔會計得岩 好記得有題rms計左好耐計到9點幾 但其實答案係500幾計黎無用
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

我果陣都好多睇極唔明 唯有死背佢testbank d mc答案 聽人講會出返testbank同tutorial d題目架嘛 如果計數果d就應該即刻撞一個最順眼既 唔花時間諗因為都唔會計得岩 好記得有題rms計左好耐計到9點幾 但其實答案係500幾計黎無用

不過最後都撞岩左 515 因為呢個答案最順眼
MA1201易撚到 amen個監考好撚嘈

係呀係呀你好撚勁呀

真心易
Midterm 出得仲難過exam

summer開果班可能仲易 因為係比retake人讀 而且暑假個氣氛開心d d professor又鬆手d咁你地係咪覺得ma1200難d

1200難d
得B

反而1201 A-

你真係smart 對我黎講D都好難拎

我好差
2029 F左wor
我只係讀過M2先有個底去讀1201
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

1100我記得全MC
照計你做曬tutorial唔差得去邊
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

講真 chem已經係phy chem bio入面最派grade既科
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

講真 chem已經係phy chem bio入面最派grade既科

連咁簡單既科都讀唔掂,話自己讀工程真係笑大人個口
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

真心覺得好難 bch1100幾時考啊??盡量溫啦 唔好諗住全部靠亂撞 個天知道左實唔會咁易比你過 retake唔係咁好玩架炸
我諗起上年睇中醫 個中醫師都話識bch1100同ma1200 d野 又係話好易之後去覆診佢仲帶左本幾十年前既數學書問我邊個chapter唔識 教左成個鐘 我之後印哂d ma1200練習比佢返工解悶
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

tutorial姐係peggy果份mc?
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

真心覺得好難 bch1100幾時考啊??盡量溫啦 唔好諗住全部靠亂撞 個天知道左實唔會咁易比你過 retake唔係咁好玩架炸
我諗起上年睇中醫 個中醫師都話識bch1100同ma1200 d野 又係話好易之後去覆診佢仲帶左本幾十年前既數學書問我邊個chapter唔識 教左成個鐘 我之後印哂d ma1200練習比佢返工解悶

勤能補拙,操多啲啦絲打
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

做assignment果個網都有andy siu同mchan既tutorial 同埋考試d題目係難過d assignment幾千萬倍

我果陣無諗過讀埋minor 我見其他同學都好似無話讀minor 淨係有讀free electives

對搵工有冇幫助?
In Cb2500 tania lau we 7

tania咁靚緊係顯得我地柒你都有考呢科??夠唔夠時間做 我漏左起碼16分無做過 其他寫得好亂好少野 但我見好多人早走or一早停哂筆 不過預左 我次次考試都係咁智商真係有問題

11:20先寫得晒

我11:20先開始做點解manage global project好麻煩果題

Tania原來教左好耐書

佢Canvas抱住隻貓貓既相

係喎好賢淑咁
我year 1上過科讀account既ge 有個姓xin既professor同alvin leung勁似樣第一堂以為佢地同一個人心諗做乜又係佢教

對搵工有冇幫助?

有掛 講出黎都型d 比人感覺有學識d
我想問下暑sem報日文好唔好?
未學過日文reg會唔會爛grade
我想問下暑sem報日文好唔好?
未學過日文reg會唔會爛grade

日文1唔算難

將勤補拙

背定五十音上堂

口試你一定唔夠人屈機 我冇學過口試得4/5分,屈機既人更高,捉讀音捉得好嚴

筆試你背哂所有生字句式就大丈夫

我今個sem 讀左,唔知最後咩grade,希望好grade啦~

利申:有多年睇日劇同動畫經驗

真係有興趣先好讀!
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

做assignment果個網都有andy siu同mchan既tutorial 同埋考試d題目係難過d assignment幾千萬倍

bch1100真係咁難?

冇讀過,唔洗讀
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

冇讀過,唔洗讀

Bch1100係Ma1200 1201 AP1201 BCH1200 入面應該係最輕鬆個科喎
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

冇讀過,唔洗讀

Bch1100係Ma1200 1201 AP1201 BCH1200 入面應該係最輕鬆個科喎

bchid term試水溫,所以好驚
BCH1100等收皮啦
完全唔明d概念

冇讀過,唔洗讀

bch冇term試水溫,所以好驚

冇讀過,唔洗讀

bch冇term試水溫,所以好驚

有term都唔一定試到考試水溫

其實唔明啲科背黎有咩用
背完 出到黎都唔會記得
做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞