[City]又一城大討論區(5)完得 sem 未

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

tutorial姐係peggy果份mc?

做assignment果個網都有andy siu同mchan既tutorial 同埋考試d題目係難過d assignment幾千萬倍

bch1100真係咁難?

冇讀過,唔洗讀

Bch1100係Ma1200 1201 AP1201 BCH1200 入面應該係最輕鬆個科喎

bch冇term試水溫,所以好驚

有term都唔一定試到考試水溫

反而我驚ap1201多d 冇讀過phy

其實唔明啲科背黎有咩用
背完 出到黎都唔會記得
做乜鳩

戰死書海允行
2029好難
好驚會炒

做assignment果個網都有andy siu同mchan既tutorial 同埋考試d題目係難過d assignment幾千萬倍

冇讀過,唔洗讀

Bch1100係Ma1200 1201 AP1201 BCH1200 入面應該係最輕鬆個科喎

10號考ap重未開始溫 走哂d phy堂

冇讀過,唔洗讀

我都係冇讀過phy,
上個sem ap1201 盡力温(但好似睇緊火星文咁),
一定要睇佢既exam sample,好多成題一式一樣,背左點計個ans出黎仲實際過真係温曬ppt
利申:最後C range左已經好滿足(本身預F)

CB2100 周平時練習真係一樣 所以唔難
我mid term 96
Exam 94
都得b+

原來真係好易 仲易過mid term同tutorial囉 d問題勁直接又只係問d最易既 例如depreciation又淨係問straight line method 咁樣黎tum d學生開心
不過好多人去廁所起碼有50個人簽名去廁所唔係講笑係咪得閒得濟
14:00點開始 中間發呆左幾次 15:43已經check左兩次卷走得 原本仲驚唔夠時間做得勁趕 淨係最尾果條7分題好似無學過咁 但已經覺得自己好勁 未試過考試淨係得一條唔識架同埋岩岩發現有條return on equity計錯左 on9加埋2016年落去除2 但我覺得一定pass到 仲覺得自己溫得太多啦 琴晚應該早訓d 希望聽日cb2200都係咁順利

Exam 94
都得b+

原來真係好易 仲易過mid term同tutorial囉 d問題勁直接又只係問d最易既 例如depreciation又淨係問straight line method 咁樣黎tum d學生開心
不過好多人去廁所起碼有50個人簽名去廁所唔係講笑係咪得閒得濟
14:00點開始 中間發呆左幾次 15:43已經check左兩次卷走得 原本仲驚唔夠時間做得勁趕 淨係最尾果條7分題好似無學過咁 但已經覺得自己好勁 未試過考試淨係得一條唔識架同埋岩岩發現有條return on equity計錯左 on9加埋2016年落去除2 但我覺得一定pass到 仲覺得自己溫得太多啦 琴晚應該早訓d 希望聽日cb2200都係咁順利

考完自我感覺良好,之後出嚟個grade

Exam 94
都得b+

考完自我感覺良好,之後出嚟個grade

我覺得最後都會錯20-30分 我係勁黑仔 但唔係f唔係d已經好滿意
有冇人知2029點樣先會拎F?
有冇人知2029點樣先會拎F?

好似我咁
似懂非懂
有無人知MS4212係咪拉curve,考完先扣自己20分,會唔會fail

我都係冇讀過phy,
一定要睇佢既exam sample,好多成題一式一樣,背左點計個ans出黎仲實際過真係温曬ppt

exam sample姐係邊d 係邊到嫁?pp? 完全唔識 溫緊其他科未得閒掂

我都係冇讀過phy,

exam sample姐係邊d 係邊到嫁?pp? 完全唔識 溫緊其他科未得閒掂

AP1201溫Exam sample

考MC
我冇phy底亂撞都可以C-
Bch1100 Michael chan 果課
BCH bro and sis add oil

我都係冇讀過phy,

佢有比到每個chapter "你需要識既question",
唔記得個名實質叫咩啦,
佢係比你用黎温exam既,係canvas揾下啦
我想問如果f 兩次會點,我feel到今次chem應該會f,感覺宜家同我上次根本一樣

係咪最多可以tritake
我想問如果f 兩次會點,我feel到今次chem應該會f,感覺宜家同我上次根本一樣

係 但會academic warning+寄封警告信去你屋企祝你撞岩36題 我醒起我上年考chem 坐格離果個又係retake又係話唔識全部亂撞 佢最後都有b+ 可能平時做得好事多

係 但會academic warning+寄封警告信去你屋企祝你撞岩36題 我醒起我上年考chem 坐格離果個又係retake又係話唔識全部亂撞 佢最後都有b+ 可能平時做得好事多

同埋f兩次既話 你department會約你傾計唔單止advisor係到 連個head都係埋到會好似開meeting咁 有水飲

同埋f兩次既話 你department會約你傾計唔單止advisor係到 連個head都係埋到會好似開meeting咁 有水飲

errrr...

errrr...

要啱4成咁多woo

巴打
我有friend F左BCH1100
其實只要温熟notes,應該唔差得去邊
B range應該安全架

x2完全同你一樣情況

巴打
我有friend F左BCH1100
其實只要温熟notes,應該唔差得去邊
B range應該安全架

唔可以咁講,溫熟冇咩用,佢入面內容要自己再深入查書先會明白,又冇乜example 點解我唔一早reg bio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞