[City]又一城大討論區(5)完得 sem 未

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有冇人知SSE 申請成功之後,幾耐會入嗰筆subsidy去我户口

再問

係,其實教好少野,greeting、物件同食物

reg得過喎~

筆試口試聆聽?

japan i 有 所以問下

絕對reg得過,thomas份人幽默又極有耐性

Midterm Test (20%):
-Fill in the blanks,俾埋vocab你揀照寫返落去
-Translation,即係俾句英文你,你譯返做german
-俾左個answer你,用german寫返句question
-填返個verb既ending
-Listening就聽電話號碼,係thomas自已錄既音

Final Exam (50%):
-大量translation,都係俾左句英文你,你譯返做german
-看圖寫vocab,即係食物加物件,佢講明考邊堆字
-Listening就聽電話號碼同價錢,係thomas自已錄既音

Oral Exam (20%):
-問答係關於叫咩名個d,佢sem頭已經派左張野,寫哂佢會問咩問題,當然到時冇得睇住黎答
-跟住問下textbook其中一版,佢會講明係邊版,問個三個人早午晚三餐食乜,到時對著佢本書d食物相照答就得

Attendance (10%):
-由wk3計到wk12,每遲到或absent一次都會扣1%,佢唔會好似french咁遲成10分鐘先開始,佢係會親自take attendance

搞到我好想reg

絕對強力推篤,我都估唔到會有A plus,本身預A或A min

我大把cre未揀好讀咩

我冇minor,所以都係讀spanish、french同german湊夠120cred畢業

讀左咁多語言

-Fill in the blanks,俾埋vocab你揀照寫返落去
-Translation,即係俾句英文你,你譯返做german
-俾左個answer你,用german寫返句question

-大量translation,都係俾左句英文你,你譯返做german
-Listening就聽電話號碼同價錢,係thomas自已錄既音

-問答係關於叫咩名個d,佢sem頭已經派左張野,寫哂佢會問咩問題,當然到時冇得睇住黎答
-跟住問下textbook其中一版,佢會講明係邊版,問個三個人早午晚三餐食乜,到時對著佢本書d食物相照答就得

-由wk3計到wk12,每遲到或absent一次都會扣1%,佢唔會好似french咁遲成10分鐘先開始,佢係會親自take attendance

搞到我好想reg

絕對強力推篤,我都估唔到會有A plus,本身預A或A min

我大把cre未揀好讀咩

我冇minor,所以都係讀spanish、french同german湊夠120cred畢業

讀左咁多語言

歐洲語言易讀呀嘛,d老師又教得好,workload又輕

ching有料

搞到我好想reg

我大把cre未揀好讀咩

讀左咁多語言

ching有料

1) C你老hing
2) 人地絲黎

我大把cre未揀好讀咩

讀左咁多語言

ching有料

1) C你老hing
2) 人地絲黎

我大把cre未揀好讀咩

讀左咁多語言

ching有料

1) C你老hing
2) 人地絲黎

對唔住 新黎
[急問]想問如果我係出面apply左internship 咁我係咪可以申請earn 3 credits? 同埋係咪有津貼?想問應該點申請?唔好意思 新黎唔識野
In progress

我大把cre未揀好讀咩

讀左咁多語言

ching有料

1) C你老hing
2) 人地絲黎

對唔住 新黎

個post淨係reg科出grade先有人上 成堆mk
有無巴絲覺得每個sem都總有一科拉低你個分
Btw屌你老母 4420 死肥佬金仔 你老母俾狗屌既

95分得A
Final 唔知錯左咩鳩

每個sem都總有1,2科group project
作為人生嘅試煉,教驗人體極限

癡撚線 原來你都係同果班印度佬咁癡線

我大把cre未揀好讀咩

讀左咁多語言

ching有料

1) C你老hing
2) 人地絲黎

對唔住 新黎

個post淨係reg科出grade先有人上 成堆mk

好極端,
一係爛grade爛到有quit危機
一係就勁到上moon
[急問]想問如果我係出面apply左internship 咁我係咪可以申請earn 3 credits? 同埋係咪有津貼?想問應該點申請?唔好意思 新黎唔識野

要睇返你個internship既性質match唔match個internship course既要求,你問返負責個科course既instructor啦

咁如果個intern開始左仲有得申請?

要睇返你個internship既性質match唔match個internship course既要求,你問返負責個科course既instructor啦

開始緊既頭一星期
利伸 仲搵緊
BUS COM 個grade

開始緊既頭一星期
利伸 仲搵緊

返去問啦,仲上嚟呢邊問做乜

開始緊既頭一星期
利伸 仲搵緊

shitty咁l方便無借口
有無巴絲覺得每個sem都總有一科拉低你個分
Btw屌你老母 4420 死肥佬金仔 你老母俾狗屌既

95分得A
Final 唔知錯左咩鳩

每個sem都總有1,2科group project
作為人生嘅試煉,教驗人體極限

癡撚線 原來你都係同果班印度佬咁癡線

所謂gp pj 自己一係友做晒, 班辣殺gpmate 真係

開始緊既頭一星期
利伸 仲搵緊

shitty咁l方便無借口

我今日先返去問完 佢話之前會有張Google form比我地apply for個internship course 但我搵極都搵唔到到個form
ACE 幾時先出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞