[City]又一城大討論區(5)完得 sem 未

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
冇咩我出返去先啦
khcheun83 巴打開嘅 Telegram group - Cityu lihkg
https://telegram.me/joinchat/El2x5wsPQ3vID-F_Jd7m8A

新POST留名
lm
點都係得engine/cs/maths人

cse但唔係上述
話說想問一問
經CIS或者CWS有工開
係咪會郁到grant Loan計收入嗰度

當然我聽日自己都會去問啦

正常申請人收入唔計, 我諗

我gap左一年full time工作都full grant

實際問學資處最實際

問咗佢先,一陣搞到因小失大就真係自作自受
話說想問一問
經CIS或者CWS有工開
係咪會郁到grant Loan計收入嗰度

當然我聽日自己都會去問啦

正常申請人收入唔計, 我諗

我gap左一年full time工作都full grant

實際問學資處最實際

問咗佢先,一陣搞到因小失大就真係自作自受

見到佢呢段有少許隱憂

如申請人在2017/18 學年(包括在2017 年暑假的期間)獲發研究生助學金或由院校聘任已/將獲得的收入,可以提供以下文件:
申請人的聘請信或合約副本或院校的書面證明或其他收入證明等。
lm
得finance account BANL會好景少少
利申某BBA final year
未搵到工

等揀major派彩
得finance account BANL會好景少少
利申某BBA final year
未搵到工

等揀major派彩

department 收生都無咩得點揀啦
好似個個dept都有一科係明顯好啲既
mkt>cb
gbsm>im
fin>be
hrm>ib
本身啲人以為college收生要爭餐死
但其實department收生仲衰 你一唔中就一定係屎

cse但唔係上述

我都係
想含撚
你咩department
Essay真係你寫幾多 寫得幾好
冇用到theory就死
所以我平時第一段會講左咩theory先
跟住每段apply返落去
總之係咁寫返d keyword

唔該哂你啊!!!!!
請問你記唔記每篇essay會寫幾多字到??會唔會好似通識咁好多人加紙
BBA咁易讀,可以有幾慘?

你話讀Engine比人踢入ee就真係落地獄啦
你可唔可以想象下一至六由朝返到晚,啲功課lab測驗考試又難又多又深,一半或以上巴絲要defer既情景ching

我當年jupas就係諗左好耐擺seem定ee我老母唔知頭唔知路話ee啦 我老豆就話ee我實讀唔掂 我果陣仲話我肯讀實會識 好彩都係填左seem 如果唔係晨早quit左
seem既科真係hea撚天堂黎 我果陣以為bba既科一定仲hea點知唔係 其實bba d科好撚煩好多麻煩野做好多麻煩規舉佢地d控制欲好強 好鍾意人擦鞋咁 好後悔 好想返返去1月4日 如果我數學好d就好
BBA咁易讀,可以有幾慘?

你話讀Engine比人踢入ee就真係落地獄啦
你可唔可以想象下一至六由朝返到晚,啲功課lab測驗考試又難又多又深,一半或以上巴絲要defer既情景ching

我當年jupas就係諗左好耐擺seem定ee我老母唔知頭唔知路話ee啦 我老豆就話ee我實讀唔掂 我果陣仲話我肯讀實會識 好彩都係填左seem 如果唔係晨早quit左
seem既科真係hea撚天堂黎 我果陣以為bba既科一定仲hea點知唔係 其實bba d科好撚煩好多麻煩野做好多麻煩規舉佢地d控制欲好強 好鍾意人擦鞋咁 好後悔 好想返返去1月4日 如果我數學好d就好

同埋我絕對唔hea 但係我就算以為自己好努力但出黎既成績仲差過hea下hea下果d同學
想含撚

一陣考 一起身就痾爛屎
ln
LM
次次都臨exam先多人
含得撚
冇用到theory就死

唔該哂你啊!!!!!
請問你記唔記每篇essay會寫幾多字到??會唔會好似通識咁好多人加紙

唔該哂巴打
冇用到theory就死

唔該哂你啊!!!!!

唔該哂巴打

超級唔該哂你啊!!!!!請問cb2100會唔會出得好刁鑽同佢書d練習個程度似唔似
cb2200我原本都好多唔明 但我而家覺得實有a!!!!!!!!因為有允慶呢個清泉!!!!!!!!!!!!!!!
想含撚

一陣考 一起身就痾爛屎

一陣考+1

等死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞