『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
十日,都差唔多啦,支持呢間黃店,預咗慢啲,最緊要派到!不過hmpo個黑洞呢,又要另一個心裡準備了!
我都係幫人寄,同埋而家冇得去旅行,遲定早都冇咩所謂
係半年有效
我響申請時個系統無叫我比副簽,之後hmpo先email叫我補。我補左副簽寄返hmpo, Moran 23/9簽收左,28/9收到hmpo email黎話未收到我副簽我覆佢已經寄左

到今日check status都keep住係咁樣,有無巴絲指教下

睇頂置
多謝回覆

Southport Team追我補野時話十月中收唔到我副簽就withdraw我申請,但我已經send左副簽去Liverpool又有人簽收左
你的申請文件HMPO簽收後60個工作天內(SIXTY WORKING DAYS)更新
樓主,請問以前有無巴打試過用民政署宣誓form成功用嚟做地址證明?
想知收緊既話搵到有bno 但職業不符會唔會彈返轉頭
有睇置頂
早你一個鐘being processing 都係等到變灰
呢度大把人,副署持有效bno,有份工就成功,唔一定專業人士,最緊要國籍!唔需要自限自己!
見到dhl 份件退返比bno office, 請問有無人試過?
追post見到, thanks all
點解我approve完
收到舊個本
成個月都未收到新
你張副署表有無相?其實寄副署表有專用指定地址,正常佢應該指示你俾指定PE或team去跟,如果寄咗大圍地址,只會入黑洞,個零月先有機會出嚟!如果係填OS form係要交埋實體相,電郵去係無用嘅!
有機會DHL因簡寫名彈嚟彈去,你approved 一個月未收到新證,咪追hmpo囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞