『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
唔揀other嘅代價
咪就係你呢啲仆街玩爛咗囉!今年開頭已經收緊晒!搞到有啲真正有需要嘅唔知點算!兩百幾萬人未續㗎,佢哋點算?你快啲話俾朋友知,幫得幾多副署得幾多啦!
剩知錯無L用,係你要積極幫人副署,先可以補到過錯!叫人要副署有咩用?落手落腳幫人最實際!

依家最驚連專業都收緊埋,後面個個死副署你開心啦!高興啦!
抵啦
揀錯authority
我7月1寄到
8月17 being processed

到宜家
"系統無叫我比副簽,亦無form比過我,9月頭突然叫我補副簽"都講得出
我都冇揀other, 結果早2日批左但唔洗副簽
Your new passport is on its way.

What happens next

We’ve sent your new passport by secure delivery.

Your documents will arrive separately. They won’t be in the same envelope as your new passport.

然後好快補多個sms叫我記得收到後簽名
但係DHL 無通知佢地收到件
要唔要由PE 發落,但如果唔揀other個初衷,係立心想避一啲嘢,咁一切後果自負了!你好彩無事,但有唔少人唔信以為一定過到,點知轉成paper form搞耐咗又點計?當然你亦可能係根本唔需要副署嘅。

其實正途就算查三代,有睇doc一啲都唔難應付!至於副署係保安程序嚟,我唔明點解大家怕麻煩係要衝擊佢哋個保安程序!咁鬼叫你太耐過期未續咩!係會有啲人真係搵唔到人副署,但人情卡有限,留返俾呢班真正有需要嘅人啦。
可以副簽完email返張form比佢?
當然你亦可選擇寄返去,但入咗黑洞唔好怨。
藍色護照仲有冇特別嘅出生地?
因為信揀hmpo可以搏下唔使副簽囉
之後要副簽返又係到呻
我以為一定要寄返去
已經email左比佢
唔該晒ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞