『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
睇吓有咩方式聯絡HMPO
(852) 2901 3000 打去?
睇DOC
[url] DPA.Queries@hmpo.gov.uk[/url]
依個?
啱啱收到DHL SMS話passport office 後日有件到
但我啱啱上網check進度仲係being processed

屌, 諗緊HMPO係咪send錯左人地果本俾我
Supporting doc?
唔肯定
但正常都係approved先會send返d野返黎的吧?
我仲係being processed喎
咩都有可能,有時未approve會返文件先,點解未批可以係等埋一齊申請嘅屋企人,或其他原因,要睇咩case。以前係有status無轉但收到新證,不過係幾年前多啲,依家甚少。
所以咪問佢交咗啲乜,佢唔知係咪衰咗,問整都唔答
咁我大後日收到再上黎report下
七月processing 清得七七八八未
我7月27日仲未得
佢剩係叫我填form再交相就得
我份renew寄去到佢簽收再等到過埋期系統自動cancel致歉要我填form都有啦
我本新bno仲未到,但舊個本兩個月前到左
打過去問又話疫情影響,但其他人都收到曬

點搞啊
31/7 being processed ,啱啱收到email approved,多謝呢個post既資訊!
岩岩收到個email
有無人有相同既case?
Please could you confirm the email address for Mr xxx, who provided the countersignature for your passport application.
I would be extremely grateful for a quick response.
下面有幾個制比我揀
Yes, I confirm
The email address is correct
I haven't receive yet
佢係要我send番副簽人既email比佢?
定係佢send左野比副簽人要我搵佢confirm番
定係我就咁揀下面果幾個option就得
如果2021前有500k本
大英對港政策有牙力好多
定期追吓問仲有咩問題,有時佢standard checking 要做好耐,咁你唯一都係等。
你咪根據佢問題自己答返囉,可能抽查搵唔到副署人都唔定,你對自己閱讀理解有信心先,而且唔需要估佢哋背後原因,你覺得有問題咪問清楚佢哋囉,唔需要擔心啲乜嘢。
我諗佢係問幫你副署條友嘅email 有無入錯,佢應該係打算send 畀副署人問佢嘢或者佢已經send 過但係副署人無覆過所以問返你個email 有無入錯。

你撳咗佢畀你揀嘅制先再睇下佢想點
500k本應該唔難
7月23日being processed
10月13日 approved
Email話寄左
但收到既得一本舊
Reference number 都check唔到了

我認衰仔
我6月尾申請 到而家都未寄文件
我岩岩上網check status
話some problem with my application

我打電話佢問
佢話我個application withdraw 左
但明明我申請個陣話因為武肺冇deadline for documents submission

我諗住聽日再打多次
有冇人好似我咁/解答到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞