『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
因為封野唔係英文地址/英文名
兩佬一本29/7 approve 咗

另一本PE send咗email去搵副簽人確認資料and 簽名
d老野又怕收到假email比人呃資料()
想叫我同hmpo問吓係咪有send過email搵副簽人

話說我skype call過去得唔得

申請嗰陣唔使副簽,而家要我後補……請問係咪要等佢寄封信俾我,之後我填完再寄返比佢?可唔可以網上做?
請問如果我係用身份證大法renew 要先註銷左舊passport既話
我去到依part應該點填
你中間有冇搬過屋?
有咪身份證issue date之後第一次搬屋嘅timing囉
中間兩個唔駛人教啦
SAR
CHECK EMAIL
係呀
SAR話你有BNO
知咩填咩

佢reply我有issue date同expiry date
然後我睇教學 話SAR/身分證大法都要注銷左舊passport先可以renew到
之後我去左依條link https://www.gov.uk/report-a-lost-or-stolen-passport
填左d information同passport number之後就next page去左我上面張圖個頁,佢就問我係lost定stolen
但我兩樣都唔係,可以點填
LOST
你都唔知你本BNO去咗邊
但佢問我when was the passport lost 我係咪鳩填個日子就ok
唔係可以點啊
藍皮BNO嘅巴絲係膠頁張相有冇幾條黑線劃過張相?
我果本有幾劃,係本身d凹凸紋嚟,同張相有墨嘅地方重疊嘅位置就變咗黑色
有email,內容同上圖一樣……咁我係咪要等封信到,然後填完再比多次運費寄過去?
7月28 bring processed
今日Approved
我都係728,岩岩批
地址重有另一個方法
就係上網去郵政申請個MCN地址
屌... 個副簽衰咗
但唔明衰咩
You need to ask someone to fill in and sign a form to confirm your identity. This is known as getting a countersignature.
We’ve posted a form to you.

朋友份表都係我幫佢搞
佢反而掂咗

有冇email可以俾我send去問?
副署咩國籍
bno, 嗰位掂咗嘅朋友都係俾佢簽
關係填咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞