『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
同你關係點填
同事
回覆個EMAIL問HMPO
30/7 application being processed 繼續佛系等

啱啱搬咗屋
係咪英國果邊寄比我時,打去FedEx截郵
佢有一封係叫我reply,只係叫我reply,無叫我重新交副簽,又無叫我覆乜
我覆左呢封問乜事,暫時未有回覆

另外有幾封重複叫人交副簽果隻noreply email,叫我print form
TWITTER 聯絡HMPO
試下先,thanks
巴打進度如何? 我12/8 being processed, 到今日都無update過status..

快D收到就好
尚在黑洞迷失中
不知何日見天明
你應該舊年續

終於準備寄出
咁都放心d , 以為miss 左
大把人7月being processed 都未出山
再等下...再等下...
正常有登記過bno實續到,除非根本無登記過!
其實你點交副署?寄去大圍地址定指定專用地址?張副署表有相定OS form?

如果寄,好容易入咗黑洞咪催你囉,如果有相嘅副署表就應該電郵俾佢哋,收到即批!如果佢係彈副署人,問清楚咩事先,隨時個PE 低能啫與你同副署人無關。
要寄定電郵?
佢有一封係話by email,但有幾封係話要print同寄,唔知佢想點

啱啱佢地覆返我,話我寄嘅文件入面揾唔到張副簽
我無可能會漏左,又唔可以話佢地整唔見
我今日收到bno喇
有啲case因為簡寫名字導致DHL同HMPO 之間彈嚟彈去,時間通常耐啲,視乎中間彈咗幾次!有人試過彈三次,來回之下,遲咗幾星期。

總之耐心等待,如果成個月未到可追HMPO ,否則問佢哋兩邊都係耍你!
點睇都唔係FedEx,你份嘢係DHL 俾你!當DHL 有Tracking 俾你,就可以聯絡佢哋改派。
係喎DHL
謝謝
你第一次有無交到副署先?如果有咪佢哋唔見咗囉,裡面任何文件試過唔見啦!

如果係補副署,你就要答我之前回你嘅問題了。

8月中process 既可唔可以 唔好叫春住

7月中至7月尾個班慘過食兩舊屎呀
第一次有交,我連相都影埋,無乜可能入面會無
而家要補副簽

有一封電郵係叫我 return it by the original email
另外有封叫我有個document,叫我寄返俾負責果個人po box英國地址
唔太明你所講嘅大圍係乜野

啱啱我覆電郵同佢講應有副簽,連相都影埋,俾埋張相佢 (當時用電話隨便影)
佢就咁覆我thank you for reply
而家唔知仲使唔使寄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞