『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我當年登記bno,都有續返本bdtc !
課金啦
整啦,咁緊要嘅嘢唔可以唔見!正常改名$500之嘛,補就唔知幾錢。
有啲補資料頁,抽查多咗,不合理要求多咗。其實好應該同PE 溝通一下,唔好俾佢哋啲template 嚇親,問清楚好可能係個PE 低能,佢問返同事可能就過到!
如果從來冇申請過BDTC,87年7月1之後係咪唔可以申請?
如果成個月收唔到咪問吓佢哋,通常因為簡寫名彈嚟彈去,有報告聲稱彈三次!
可能貪平之過,已經唔係英國印,不過保安功能應該提升咗。你哋試吓紫外燈吓有咩發現啦。唉,有97後家人續咗特衰,新特衰紫光燈下其實個夜景做得好靚,同上水紅英國護照內頁有得揮!新藍證唔知紫燈底下咩樣呢?
上面所巴已經答咗你
回覆電郵,問佢攞副署表,睇佢俾咩你,如果要填os form就一定要連兩張相寄,問佢俾專用地址你!

你申請時簽發無揀other?
回覆電郵問佢哋俾副署表啦
身份大法中晒三項,就應該報lost等ref no,included child case係sar唔到嘅!已有case,中晒大法三項,sar 衰咗但有報lost ref no,成功申領!
點解唔可以,97年都可以申請,但用得咁短時間唔抵,兼且入境處職員一定提!
申請分享

本身舊BNO過期22年

搵左同事副簽
終於問到啦真係條友衰低能
佢哋搞緊, 希望唔使再寄多次
過左90日先寄到去
填完Os01 form 16/9寄到去
前日就收到新既BNO
比想像中快好多
前面有人講到新BNO嘅UV圖案
我睇過自己藍黑嗰本,冇特別圖案,只有普通紋理
唯一特別少少嘅係中間釘裝嗰條線係會發光嘅

BB相嗰本,冇用UV墨水

特衰,的確係幾靚
分享吓低能喺邊!所以有效溝通好重要!
條線都係保安嚟!
咁上一水紅皮靚好多了!
朋友情況:
申請時無要求要比副簽
依加send email黎話要補返副簽
附件有埋張有相嘅副簽表格
咁簽完應該email返去定寄返去?
(佢個email無講明by email or by post)
有冇前人分享下?thanks!!
Dm Twitter HMPO

現在問

佢今晚答到你
佢整唔見咗

email/sms通知就冇原因、冇補寄地址
淨係叫人補返/搵另一個人填表
有咩查詢就打電話&寄信
醒目仔

好在搵到佢哋有online chatting
你爬呢兩日文!我答完無耐!
好 我即刻TWIT咗 希望佢會覆
以後副署表一定要留底,以免佢哋唔見之後要補!其實佢哋唔介意收嗰份唔係真簽嘅,前人試過晒,因為我估佢哋都係scan入系統嘅啫,資料啱就批。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞