『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
11月都未得先算
處理時間與收件日期成反比關係
可唔可以講解下份os form我應該填邊項
我去信查過,因為舊bno係佢地手所以唔記得passport number可以skip,但我使唔使填section3,我又唔係因遺失同損壞而補領
尤其是第一頁最頂個幾個格仔應該畫邊個先係
想問二讀係咪冇左蹤影
點解要填OS01先
想問下我第一次寄果陣有叫我副簽, 之後早幾日又收到佢要我再簽多次, 有冇巴打係同一個情況? 有冇機會係HMPO 自己睇漏左?
TWITTER 聯絡HMPO
問左等佢覆,thanks
我份renew等左個半月都未處理結果系統cancel左
之後佢寄信致歉話唔需要再申請只需要寫os form
同你同一日 一樣未得
請問我近日收到HM office email ,
好似話我屋企人個簽名有問題?
請問我應該要點做
你英文理解能力係咪有咩問題?
唔好意思 阻到你
由申請到依家為止,你寄過啲乜哩文件過去?因為我唔明正常情況下申請人係網上做完手續之後寄嘢過去有嘢要簽返畀HMPO。

另一個問題就係你係唔係幫緊幾個屋企人一齊搞?

另外李生唔該望清楚封信有無個人資料先好upload 封信上黎,我係你屋企人真係多得你唔少。
我自己申請個陣 同 以家幫屋企申請寄文件都一樣
第二個問題係,寄咗三份去,
已成功收到一本
有無寄咗啲要申請人簽名嘅嘢過去?
已經比人認到老豆簽左申請人個名
但我又諗唔到申請有咩野doc要簽名
你問清楚衰邊瓣,唔好俾hmpo 是是但但!
你份嘢咪入黑洞囉!咁咪覆返可以點,定等出洞囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞