『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
你問返佢哋,叫佢哋電郵俾你啦,多數係過咗90日,叫你填OS form,呢度無乜邊個真係等佢封信,有人話可能平郵寄出喎
終於approve左
有冇人試過無啦啦收到DHL message話HM PASSPORT OFC寄野黎 但係我check番個status仲係being processed (5 August) 係發生咩事
proving doc
有個問題
我宜家情況係過咗90日UK個邊先收到我資料
咁UK個邊宜家就話會delete我application
要我2個月內重新填過張form再寄多次過去
但佢封letter就話2 new photos required
想問下個意思係要我另外影多2張相再印出黎寄?
定係要一張係我本人 另一張係副簽個個?
有冇巴絲遇到同樣情況? 最後係點解決?
要影兩張真相寄,其中一張要 countersign
即係一張相係我本人,另一張係副簽個個?
我可唔可以用返之前交application個張相?
可以係之前個張
兩張相都係你自己張相,其中一張要畀人 countersign
可以
張相符合要求(大細/幾時影etc)就得
兩張都係你自己嘅相
咁我可以印2張都係用返之前交application個張相?
係咪一定要印到證件咁嘅size?
定其實可以求其印落張a4 之後其中一張搵人countersign就得??

唔好意思 我知好多問題
好驚搞錯之後又要再寄多次
男朋友8月4 繼續等
btw你個application既然係over咗90日
即係點都要影新相
照用舊相會畀人reject
唔該晒巴打
好的 咁我去影過另一張
路過

收到BNO後兩星期
你講果兩樣
仲有出世紙, 父母結婚證書
你印落A4紙度就真係要寄多次!要俾正式護照size實相兩張!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞