『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
【環球薈報】英國護照相片檢查對深色皮膚女性存偏見
http://news.now.com/home/international/player?newsId=408276&refer=Share

【Now新聞台】不同國家的護照申領對相片要求有很大出入,申請人往往要專程拍攝一張護照相片,但護照相片出問題未必同攝影有關,而是系統有漏洞。 ...
呢度有唔少人俾系統斬咗個頭頂
我地都未嘈HMPO歧視亞裔人士啦
以後唔再失敗啦
唔少,之前多數為一家人申請case,等埋全部家人一次過批。近期多咗啲單頭嘅,文件回咗先,印象中呢類巴絲都等一段短時間就批。但我記得有單等得比較耐,申請人追問但hmpo話standard checking 等足8星期或多少少時間先批出新證。
齋回文件都有DHL email?
啱啱收到DHL sms話收左HMPO件 有兩份件
㩒入其中一條link度諗住改收件時間啦
點知見到receiver個名唔係我 而我副簽人個名
但地址係啱
發生咩事
恭喜曬
好耐冇入黎
希巴仲有冇激到嘔血
應該係有短訊
authority 揀咗other?
兩個月前email home office 身份證大法
今日終於收到reply
好開心唔洗再用特衰護照
想問下之前上網申請之後所有文件寄哂過去.
佢而家reply返我話要副簽, 想問下係邊度download張副簽表格?
Thx

不過屋企人係有email而唔係短信
hi miss chan
佢個FD就MISS CHAN
通街都呢個姓怕閪
我想問hm office個電郵,我見我朋友這久還沒反應所以擔心.....

等下啦.............
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞