『薪火post』BNO 續期資訊(104) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 文件到未

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
佢話簽錯名!其實你無講清楚有邊份文件要申請人簽名,亦唔知道你個case中間有無因為補表而簽名,我哋好難分析落去!你唔將個case由頭講,我哋只可靠估!

唯一可以做,咪跟據信內容,填表寄返去!

當然有時問題會出在PE 判斷力問題,或者文件搞亂咗都唔定,呢啲問題你唔係問我哋,而係直接回佢電郵,問清楚咩事!良好溝通係出事時唯一處理方法。
收到 唔該曬
無呀..
或者好早年代既結婚證書?
我試吓聯絡HM office 問一問先
唔該曬
ok...今朝REPLY返佢EMAIL,希望佢識同黑洞溝通
我都係跟住佢要既資料同聯絡咗hm office問清楚先
OS form 係因自己情況而盡填,你自覺唔關係嘅就留空!因為之前你入過網上申請,呢份嘢都係交差啫,你網上入過乜咪填返相應資料囉。最緊要個人資料、簽名,問清楚使唔使副署。
佢好似限日回覆,盡快處理佢啦,留意寄去有無專用地址,否則寄大圍地址入咗黑洞無人救到你!
下,我份件五月先到hmo, 上個week先搞掂寄番本新bno俾我

唔好催人啦 失禮香港人

再等多陣
係,一定要問清楚,可能根本唔關事唔使補都唔定!最怕混亂咗唔同人嘅文件咋!
唔會啦,無人知放咗去邊,咪等佢浮出嚟囉,一頭半個月少不免!
其實可以係twitter dm問吓
所巴,睇佢早兩個回覆,佢有冇能力去「良好溝通」都成疑問
我想知Koon Tai Lee 係佢睇唔到無遮
定係陳大文d friend 黎?
唉!教就教咗,應用如何只靠佢自己修為了。
平均一日一千本
佢似連篇信都理解錯
分分鐘係跟啲山埃指引,交埋啲唔知乜文件過去
Lee koon tai

屌啦,等到件事涼曬就唔投贊成㗎喇
唔知visa要搞幾耐
quit左份工
1月前走咪LOTR囉
如果你在網上申請階段忘記輸入某些資料/輸件或選擇錯誤資料,我可以怎辦?
如果你發現有任何資料於網上系統申請時忘記輸入某些資料/輸入或選擇錯誤資料,你可以手寫或以電腦打一封信,內容提及你忘記、輸入或選擇錯誤的資料,然後下款簽署及填寫日期。然後將該封信連同其他所需文件一同寄至HMPO。

唔知係咪填錯出生日期,login唔到manage your application果頁.
想問下係咪一定要寄信去問?會唔會有email?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞