『薪火post』BNO 續期資訊(103) 睇頂置––抵壘政策之有冇錯漏

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
我就係見上面冇答案所以再問下有冇人知想問下有冇人知道係因為出咗咩問題
下我6尾寄到依家都仲係processing...
多數係過咗90日要轉paperform
唔係下話
用fedex都過90日?
同你同一日,你並不孤單⋯⋯我屋企人琴晚都approve, 我仲未有,不過之前太緊張隔幾日check一次,而家由佢慢慢黎
5月尾apply
我當6月寄到去
8月尾都未入到機咪過90日囉
下次又可首頁更新
你Twitter DM佢哋問咩事啦
《蘋果》查詢英國內政部護照署,回覆指簡稱BNO的英國海外國民護照,最新截至今年7月中發行數字為374,806本,而今年首七個月續領獲批數字為58,335本,護照署亦指因疫情影響部門運作延誤審批程序,當中4月只有196本,當局已加快人手處理。當局亦確認未取得護照正本人士,若有需要可以申請緊急護照(ETD),可在英國政府網站申請。
又創新高
啱啱收左DHL SMS 寄緊過來了

搞左咁鬼耐
唔係話DHL check 個Application reference 可以知道寄到去邊咩,點解琴日到今日我dhl都冇記錄嘅
無咁快查到
我18號print and sent都未check到未有sms

成家同一份郵件寄 等收件
睇下今晚會唔會有SMS 可能DHL未pick up
傳聞英國又就黎lockdown,護照申請應該又塞
想幫人問 用咗藍筆簽新嗰本bno嗰簽名會點
其實無乜香港人會現在renew BN(O)

除非係SAR完兼無BN(O)係手個班香港人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞