『薪火post』BNO 續期資訊(103) 睇頂置––抵壘政策之有冇錯漏

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
終於收到,好在有你地既資料同教學
香港,有Bno,影埋連副簽
其實與申請人關係,朋友一詞係百搭嘅,否則可能令件事更複雜。另外最好問清楚PE 點解會彈,咁樣先會對大家有幫助。之前有人寫關係同學衰咗,同PE 溝通咗,佢寫朋友會無事即批!因為該副署人簽咗唔少副署表都成功,我哋叫佢再了解,先知個PE 咁嘅原因彈咗佢!

照睇如果牧師持有效bno兼且你影埋寄過去,應該唔關國籍問題。佢段唔合資格原因係template 嚟,有興趣不妨再電郵PE 了解背後原因。
感謝早知填朋友,蠢左
感謝巴打,我再了解下
點人數
有幾多人BEING PROCESSED
正皮
吓吓?我7月1呀!
男朋友有本過期十幾年的小學相BNO, 課左金, authority有揀到others, 系統當時判斷佢唔洗副簽, 8月頭processing諗住一切順利, 點知尋日收到email要補返成份paper form連副簽同兩張相…煩死
副簽好似要幫你簽果條友嘅證件副本
本身以為淨係簽名諗住搵讀書啊sir整
要畀副本可能會唔so我

屋企人就諗住落地先搞
因為佢下個月飛
咪話咗英/愛護照副署人唔使影印護照資料頁囉!副署指引有寫,doc又有講,唔好亂講好似要!
呢度都有啲case係咁,之前系統分派咗真係唔使都無符!自動判咗要副署仲好哋哋,起碼唔使實體相已少咗好多煩惱。
梳巴打
無咬文嚼字睇
我7月13 being processed,今日終於批左了,歷時兩個半月
唔使實體相都要去影掛?

難道屋企自己用iphone影
點樣打機識朋友?
會見到面嘅?
玩一段時間(其實都幾年)識到人
面連呀活動呀之類嗰啲有一齊出席過...
新系統唔需要實體,我幫屋企人都係用iPhone 搞掂!不過我有做埋退地。
喺部電話裝個google translate啦

呢度好多話自己毒宅,所以俾返啲希望佢哋,唔好諗埋一邊,一開波自己判死自己無朋友!
咁咪仲煩過出街影

旺角影,執到靚靚都好似只係$40?
又唔好咁講,一般人只要背面塊牆平坦就可以,係我得閒先自己執執張相啫。最緊要唔好有背影就過關。有啲俾錢出去影,上載都俾唔到good,有啲仲俾系統cut咗頭頂,手機影彈性大啲,唔得咪影到得為止。

不過旺角係真平!分分鐘搭車去嘅車錢加影相錢,都平過自己嗰區影!
無錯,完全無提供舊bno資料。
唔該晒,你嘅資料對分析PE 認證申請人程序有幫助,當然,有啲嘢除非內部人,否則永無真正答案。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞