『薪火post』BNO 續期資訊(103) 睇頂置––抵壘政策之有冇錯漏

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
又啲人唔係咁諗... 又想快快手手喺屋企影完,兩個月後本野到手又話樣衰,詐晒型...
當然去MK 影會好啲!
利申:由細影到大

琴晚收到msg話下星期派件,今朝去check下status發現份件原本寄左,之後又退番俾發件人,咁奇怪?有冇人試過咁?
睇doc
咁可能英國填錯地址,唔該你
我就覺得自己影都唔錯!當然,有錢俾人賺無所謂,呢樣都係豐儉由人。但好似去做回鄉卡,吓吓都話人唔合格,要即場科水,明屈!
個名簡寫過唔到啫,唔係錯地址!錯地址會派唔到,會有通知嘅,咁都仲可以聯絡DHL 改收件方法,同埋絕大部份人都俾咗地址證明,PE 睇咗會根據份證明去更正嘅,所以錯嘅機會極低!呢度有一單無俾香港地址證明,因為真係無要求,但佢有寫回郵地址落信封,結果都係1 take pass。
唔好客氣啊,但呢個唔係正確做法,所以奉勸咁多位真係盡量要搵到一個合資格嘅副署人,咁就唔洗擔心咁多野🙇🏻‍♀️
應該好多人都係用電話影
我都係
BTW就算廁板我當年都係用電話影
其實如果有更多副署人資料,相信更有參考性,不過就此打住啦。始終有太多方向同變化。表面睇嚟,如果PE 承認副署人,就應該因為佢特衰身份,而佢嘅bno身份因已過期同無披露,所以唔關事。如果要承認有關特衰,應該就係留低咗足跡先可以查證到。如果唔承認副署人,就靠申請人個人足跡,世界各國點交換情報,背後運作呢度無人會知。另外就係就係PE 使用人情卡,靠手上資料自己認證佢!以前續證係要俾其他護照正本,後來因為hmpo爆鑊,好似依家咁積壓太多申請,改為副本就得,佢哋要得本護照嚟睇總有原因嘅。

咁hmpo背後點查證,應該有一套守則同機制,除非入面做職員,而且都無得公開,我哋呢啲靠估而已。
多謝各位巴絲關照,我收到本BNO喇
祝各位手足都快啲收到
見你到7月頭都仲係咁,我7 月底嘅無咁驚了
8月3 processing lm
你收到未
去旺角影仲可以幫襯下良心店,支持黃色經濟圈
之前我去影嗰間直頭即場upload上HMPO做testing
保證係good先會交貨
可唔可以講邊間 我屋企影極都唔得
我果份都係return,唔知係唔係都係簡寫名過唔到?咁係唔係唔洗聯絡hmpo,佢哋會自己改返啱資料再寄返出來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞