『薪火post』BNO 續期資訊(103) 睇頂置––抵壘政策之有冇錯漏

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
入咗DOC了
我以前(2016)冇SAR嘅年代,都唔係冇得查嘅,不過係要比錢,用NS form查。
好多巴打都建議我俾錢查,最後都xo當交稅
即係一本BC,一本BNO啊?

咁爽
Sor mix up 左

原則上有你application紀錄,就算當時冇出passport俾你,你已經有BNO呢個國籍。你有可能係include child

所以都係要報失喇,照去啦,你有呢個國籍嘅
所以咪叫佢回個email clarify佢係要BC囉

個PE on 99話佢係bdtc,睇都唔睇,垃圾得佢,人地明明97後根本冇可能bdtc
佢作為bc專員,交晒學費!
佢阿爸個心水清,佢自己個就真係遊魂嘅!
我爬到2015年中,我知道後期有你故仔個頭段
咁咪好囉,有兩本
又唔睇doc
想問有無人試過報Lost之後搵得返舊果本bno?
咁應該照搵人countersign 定寄舊果本去
雖然聽日準備打長途去問
照搵人countersign 同寄舊果本去註銷
你報咗lost,咪有段聲明你同意咗話,如果搵得返,要還俾返hmpo同你注銷毁滅,以後唔會再返嚟!副署其實同你搵唔搵返都無關,系統要就要!
想問吓有BDTC原來都要有喺1997年再申請BNO先有得續?
我老豆有本BDTC我幫佢續
比BNO個邊彈番番轉頭
我自己續咗BNO好耐無諗過會咁
BDTC97後就無身份
要97前轉BNO先得
真係好灰,我幫我親戚搞,8月尾apply, 今日已經話approve左
我7月尾apply, 到今日仲係document received.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞