『薪火post』BNO 續期資訊(103) 睇頂置––抵壘政策之有冇錯漏

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
一星期
有無人7月13 或之前being processed
想問下如果一家人申請續領,可唔可以用一個郵件寄幾個申請文件過去?因為郵寄都幾貴下,如果可以夾埋一齊寄可以慳返好多

另外,如果過左90日都未寄郵件,個申請係唔係就會被取消?我見有d網站話武肺之後取消左90日依個期限,另外係唔係一定要填過張新既副簽form?

跪地求教
7月24日being processed 一D聲氣都冇
我已經兩個月零十日了
Google Doc有寫
完.
我有個朋友7月2 being processed
希望104前批到
請問係咪一定要交父母出世紙copy?
兩老勁藍,費事比佢知續bno
7月1在此
明白,我會即刻搞,但我已經過左90日,應該要搞paper form
原來係咁
90日內寄到HMPO但趕唔切status update就會protect the application
但係要填一共幾版紙嘅paperform+countersign要重新簽過+要另外畀錢曬相舖賺印證件相嘅錢

未寄到就係咁先
thx
Lm
為咗少少郵費搞到又要比一千蚊,值得咩?
仲要成家人
The current number of valid British National (Overseas) passports
Her Majesty’s Passport Office can confirm the total number of British National (Overseas) passports that currently are in circulation as of 26 June 2020 is 363,099.

https://www.whatdotheyknow.com/request/673033/response/1612348/attach/3/FOICR%2059269%20Timothy%20Lim%20final%20response.pdf
會唔會係近期最快既case
過往經驗最快第二日覆你email
耐少少既隔一兩日先覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞