Samsung Galaxy 集中討論區 (97) Z Fold 2 | Note20U | 等完又等

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
想問下而家係咪有用到指紋解鎖既玻璃貼,唔係有個窿係下面個d

我見有d網賣緊但係張圖隱隱約約好似有個窿

我用緊note 10+
Triskin or Hoda
幾時 fix 呀屌
Note20 Ultra 5G
咁ok喎 周末有新機玩 我海港城果間訂
8 月 26 買,8 月 28 登記,9 月 9 收 email,9 月 19 寄,未收到
第2次更新係要D時間, 外國出左更新未先?
未有,定係 Samsung 唔諗住 fix,因為之前 S20 Ultra 5G 係好快手就出咗更新 fix
S20U有得搞, NOTE20U點會冇, 可能多BUGS要修

痴線佬: TRADE IN NOTE20U, 換回S20U
邊個
我係痴線佬
Why
其實用落冇分別
12GB RAM 同 16GB RAM 無感,但係 8GB RAM 就一定唔夠,以後買機坐底都要 12GB RAM
不過就算 Sony 出 12GB RAM 我都未必返番去,因為 UI 廢,好多嘢都做得唔夠 Samsung 好
唔好返去啦, 我等下年S21

Z FOLD2冇SD卡對我講好大問題, 同埋有摺爆MON機會

同埋用黎睇片原來同NOTE20U差唔多
好多嘢都做得唔夠 Samsung 好

例如呢, 想早D知道
會有號碼比你跟蹤?
完善的系統體驗 X 120hz絕頂的流暢度=S20

One Ui 可能係全世界最好用既系統

系統級操作方式文件檔案分享

唔洗係你隔離,可以一次過比幾個人

相簿太多?

為您的相簿分組
將一個相簿拖入另一個相簿以將其合併為一個群組。

在一攝多拍中捕捉一切
只需輕觸 [快門鍵],相機即可自動決定拍攝對像與拍攝方式。

絕不遺失一個標籤
在瀏覽器應用程式中錯手關閉標籤?透過選擇 [重新開啟已關閉的標籤] 立即重新將其開啟。您可多次選擇此選項以保持最近關閉的標籤開啟。

擷取整個螢幕
擷取螢幕截圖後,輕觸 [捲動擷取] 按鍵以向下捲動螢幕並擷取更多。您甚至可以輕觸並按住 [捲動擷取] 按鍵以在一個長螢幕截圖中擷取整個螢幕或網頁。

手勢操作

滑動以復原或重做
透過以兩指在鍵盤上向左滑動來復原您上次的編輯。以兩指向右滑動以重做編輯。

控制游標
輕觸並按住空格鍵,然後向上或向下拖曳以控制游標。您還可使用多點觸控選擇文字。

儲存網頁所有圖像
儲存瀏覽器中目前網頁上的所有圖像。在下載中找到儲存的圖像。

剪貼板
不需再切換,一次過複製及貼上文字。

文字不能複製? 文字提取功能

想輕鬆GIF分享影片內容?
不需再不停截圖了,側拉一拍即錄。

後續:

生產問題,samsung免費維修
buds live 顏色係咪跟番你部機色?
前日先收email 唔知仲有幾耐
平面mon 膠機身
我續約要出部note 20u

有冇人有意收?可以揀256/512
用緊s10+唔想轉

https://t.me/smallbro
謝解答,thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞