Samsung Galaxy 集中討論區 (97) Z Fold 2 | Note20U | 等完又等

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
A71先2千9都有8gb ram啦
中階機Samsung一向比好多ram
當年C9 Pro 6GB ram
S8 S9 4GB ram
衰啲講句s8 s9年代design 點解會畀人吹捧同埋個系統真係好撚廢 個friend之前用htc轉過去都屌曬鬼
利申:用過xperia s電池發熱死機苦主
我見外國d機好多都係寄送

如果部機入塵係咪無得換
我覺得sony最大問題係個硬件好似同個軟件相性不合明明相機唔錯但個普通相機app唔太user friendly
入塵好似當人為
嗰陣d人追4k mon去買sony,家陣好似無乜聲氣
x5 ii 仲吸引過x1 ii,個個屌哂鬼
軟件真係好垃圾用超越人哋兩年嘅硬件做出同人哋一樣嘅效果 同埋個相簿真係好垃圾 Samsung我覺得最正嘅就係嗰個相簿 未用過啲垃圾原生相簿你唔會知道samsung嗰個有幾正
對 21:9 睇16:9 超大黑邊

買S20
唔轉過其他廠
真係唔會真正體會到其他細廠d軟件幾唔人性化同簡陋

An機淨係睇specs既時代過了
終於有120hz仲要唔減電正路返
年中出個部1ii 60hz真係智商機
我見d支那人講小米UI幾好,但完全無興趣去試
除左因為支那機外
應該係因為呢家已經滿意
想問大家點用畫中畫?
以前用手指節係non中間介一下就得,
而家完全唔知點開
其實唔明遲出幾個月有咩好屌
到時x1 III出左又屌x5 II廢?
因為"理論上"1應該high-end過5
點解我睇連登啲sticker係靜態,但係用部ipad睇就係動態,係咪所有android機都係咁冇咗個神韻
理論上係同級
想問大家點用畫中畫?
以前用手指節係Mon中間介一下就得,
而家完全唔知點開
1高級啲啲架,就好似S20同S20+咁
仲要重過s20+,本黎覺得佢ok,而家得返平面mon做賣點
https://bit.ly/3iHIKNk
M51第一水有貨喇
賣$2700,貴過水貨A71 $150
入setting自己set啦
自膠,以為係default咗冇得set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞