Samsung Galaxy 集中討論區 (97) Z Fold 2 | Note20U | 等完又等

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
fold 2真係好吸引,但問題真係太貴。
希望過多幾年普及完成後會平番d
s7用LCD真係窄窄地
如果用OLED應該會好啲
可能試吓用ultrawide影近嘢
咁仲差會變形
人地ultrawide要本身有近拍/微距模式先見得人
三星都係用佢個2x或3x 個變焦有做埋混合長焦算法叫好d
有冇手足知道note支筆用緊嗰陣可唔可以disable手掂到mon嗰陣d誤觸?即只係筆touch到手掂到唔會有反應
先達信唔信得過,定直接去到放加錢
先達掉低舊錢就收錢走人 有咩信唔信得過
放完是但旋轉拍賣或肥花加錢同人收buds live啦
多過先達回收價50元左右就一堆人放啦
LG 功能? 當年用V10 好似都有, 好正
我諗住買啊, 可能買S7 8+256 算, 豐澤好似可以7折配keyboard

利申今日先睇完
其實係顏色定耐用性問題? 講真S7+ 好似有少少太大
三星One UI 3.0開發者內測曝光,除升級Android 11外還帶來了以下特性:

主屏幕
·按住應用程序可添加關聯的小部件
·雙擊主屏幕的空白區域關閉屏幕

鎖屏
·動態鎖屏現在有更多的類別,你可以選擇多個
·鎖屏小部件得到了改進

快速面板
·從屏幕頂部向下滑動時,可以更方便地在各自的部分中查看您的信息和媒體

AOD
·息屏提醒小部件得到改進

三星鍵盤
·您可以在“設置”中的“常規管理”下更容易找到鍵盤設置,並且已重新組織設置,將最重要的設置放在首位

三星DeX
·您現在可以無線連接到支持的電視
·新的觸摸板多指操作讓你更容易改變屏幕和字體大小

聯繫人和電話
·添加了一個選項來幫助您快速刪除重複的聯繫人
·增強了搜索體驗

電話/通話
·背景添加了自定義呼叫屏幕與您自己的圖片和視頻的能力
·信息創建了一個垃圾箱來存儲最近刪除的郵件

日曆
·重新組織用於添加和編輯事件的選項
·改進了全屏提醒的佈局

相機
·改進了自動對焦和自動曝光功能和可用性。
·提高了在高變焦水平下拍攝月球照片時的穩定性

照片編輯器
·添加了將編輯的圖片還原為原始版本的功能。
主要係LCD嘅色靚極都唔夠OLED靚(特別係黑色)
而且買三叔唔買OLED又唔係太講得過去
Bud+ 同Bud live 有咩分別? 係咪主要係外形唔同同埋收音咪唔同? 如果普通聽下歌同電話, 兩場係咪分別不大?
三星DeX
·您現在可以無線連接到支持的電視
·新的觸摸板多指操作讓你更容易改變屏幕和字體大小

係咪永遠都唔會有無線DEX to pc/mac
好撚唔想插線
終於有
買s7+就貴過ipad air 4好多
買等s7+就應該要同iPad pro 12.9比
iPad Pro貴更多
屌, 都唔知係咪因為兩者個spec 差太少, 要夾硬搵啲野將兩者分高低. 明明兩者可以用同一種mon而家最主要問題係部S7+感覺有啲太大
trade埋隻galaxy watch, 加埋買note20 減500,3898-500-915=2483買到隻gw3 lte
Win10唔係有miracast咩?
用緊xda forum隻taptap後來del左 唔多實用,較太敏感又唔得,唔敏感又要好大力 煩死,我本身one hand operation同重力鎖已經做到曬啲野
dex mode 唔係要miracast
one hand operation真係冇得輸
下,佢個無線dex唔係話要用miracast咩?
你試左?
https://amp.reddit.com/r/SamsungDex/comments/i50mus/wireless_dex_vs_samsung_smartview_miracast/
我記得有得set 之前tab s6都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞