IG shop 韓國貨源(3)

1001 回覆
146 Like 7 Dislike
問一句就唔代表咩售後既
依家又唔係話佢唔俾換就屌
同埋入得依個post就係為左買到平野架啦
係窮呀 吹咩
屌 碌左咁多頁都鬧交
真心咩?
我見到佢個陣佢仲係嘉誠 個陣已經整左?
n年啦喎屌 0討論價值啦咁 仲以為你個有次最最近
咁整容又無咩大不了既 都2020年
btw 善用不推文啦
講懲罰係我睇錯以為講阻住出面post
睇錯我自
但啲人問嘅問題都唔係嫌三嫌四只係好基本嘅問題
而且已經唔係幫係賺錢啦
個問題係 本身個topic係韓國貨源
如果淨係講某tg gp售後服務 已經offtopic左
宜家成個po比你地班人壟斷
可以見到成個po唔知由幾時開始
已經無乜人講韓網
無人講貨源
碌十幾頁都係得返你地班人起到互屌

我唔反對你地互屌呀
但如果你地起呢個po屌
呢個行為對於其他想討論韓國貨源嘅人黎講係極度自私
冇人講咪你講囉
自己唔識講?
本身係見推介唔駛ig shop代購 所以入嚟睇
點知最後係成班人搵人代購 然後喺度嘈
我諗係因為羊絲一開始喺呢度叫人入佢gp在先
如果唔係唔會無啦啦喺度提起佢嘅
一定要有人開po講先得
咪係 咁一定係依度反映架啦
到開個新post到時又話阻住其他正經野
成個po由#3xx到宜家#8xx都係羊絲羊絲兩邊人係到互屌
不如你地出去隻揪好過
唉 講極都唔明 好攰呀
買平嘢唔係問題
最重要係你要知道買平嘢就自不然係冇咗售後服務
要好又要好服務 就唔好貪平
Hello 大家好~我係skymart既店主(account問朋友借的)

岩岩有朋友send左我睇,我先知有件咁既事發生左,所以依家先回覆到大家既疑問,真係唔好意思!

上面位巴打啲相入面既貨,如下圖所示,其實入面係一萬個透明PVC膠袋,主要係用黎笠住啲貨係包裝袋爛左、包裝袋污糟左、Display貨品、件貨本身就無包裝袋同埋Group埋啲飾物等等用途。正如大家都睇到張運單,上面顯示裡面既野報關都係「文件」類,而唔係「服裝」類。

至於點解寄件人係一間服裝公司身份,因為寄件人係店主既親戚,佢地本身係大陸就係做開服裝店,所以會有門路買到啲比較平既透明包裝袋,然後再委託物流公司去寄俾我地。

有關圖入面啲貨既成件事個來龍去脈就係咁。

至於有朋友質疑點解有部分Boom既款式可以係淘寶以圖搜尋到,依個位都希望可以同大家解釋番因為其實淘寶既款數以百萬計,當然就唔會全部都係原創,換言之佢地既款好多時就係抄番黎,所以以圖搜尋會搵到類似或者一樣既貨品,但係個質地係會有唔同。不過,我自己都係消費者,我都會好唔希望買到同淘寶野差唔多既野,所以我以後都會小心啲去篩選款式,避免再令大家誤會。

而且我剛剛自己都試過以圖搜尋,其實大部分九成九既款式都係淘寶上面搵唔到,所以就並非如部分人所講係淘寶貨。

希望依個回覆可以釋除到您地既疑慮啦~
BTW 我知我講得有啲1999,如果你地有咩想了解多啲/我解釋得唔夠詳盡可以comment,我盡量解答番呀🙏🏻

ps. 啲相係同事搬入倉後影黎做record既
炒晒車
我覆埋你最後依個
我都唔想阻住其他人傾
成件事一開始係我地同羊絲類似團購咁
咁買左件衫番黎
明明張圖墨綠色變左青色
咁我都係驚會唔會俾錯貨定俾錯色
於是先問番
但羊絲就唔覆或者十問九唔應
我先係度反映(嘈?)姐
我唔係要換 要售後服務
純粹想對方有番啲交帶姐
又有幾過分呀?
藍嫁咩?願聞其詳
人哋係微辣顧問嚟㗎
下 咁把炮
可以去追下BBG個post
我上年去韓國個陣都見過有間野有賣Boom既野
個陣睇中左件淺黃色既外套 扣樓款 後面短 前面長 心口有個袋仔 但因為個陣帶唔夠錢無買到 想問問你地今年會唔會番依個款 想買番好耐
求傳送門
佢係店主 佢緊係唔認係淘寶㗎
一係搵啲攞貨記錄/單個啲我就信啦
有啲款我仲要係mixmix見過一樣款
咁唔通係mixmix炒你呢個連官網都冇嘅牌子?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞