IG shop 韓國貨源(3)

1001 回覆
146 Like 7 Dislike
隔離點止收$10
隔離係扮做義工實質賺緊錢
... 勁撚多ig 淘寶貨加個牌扮韓國貨
lm
有冇
絲知fullmoon呢件咩貨源?thanks
Confirm係隻🦦
講d野一模一樣 開口埋口話人店主
佢個問題唔係收10蚊,而係大話連篇

上黎話夾運費,入到去話加10蚊,再之後又話收附加費要額外再比幾%

仲有睇開批發網嘅絲打發現佢啲唔透底嘅水印,咁啱係原來批發相嘅透明水印上面但之前有人叫佢將啲相改名就有正職好忙唔得閒,逐張加水印就話係個人喜好
其實羊絲係有錢賺不過真係唔多 應該批發價再廿零蚊 但佢落咁多工夫 賺少少我覺得好合理
唯一挑剔真係太耐阿 希望咁多幫羊絲買野既絲打 唔好做deadlne fighter
係邊度買
真咩 一直以為羊絲係批發價幫我哋買啵
隔離grp 俾人發現有賺錢即刻俾人追擊

不過賺錢都唔緊要 因為一定比ig shop平
事先講聲會好啲咯 即係咁講
羊絲一直冇講過賺唔賺錢呢樣嘢
隔離group主俾人屌係因為大大聲聲話淨係夾運費
但俾人發現唔係佢先再解釋一大輪
不過想正視聽 group主係貼錢幫大家買衫嘅
信不信由你
利申 group主隻狗
真係有賺但唔多我都係有朋友做緊東大門代購大概知啲衫咩價位先知 但賺得唔多 不過老實咁講羊絲咁比心機做咁多工夫 我心甘情願比
有冇人知呢件衫係邊個澳洲牌子 ?

啱啱走去淘寶睇吓搵唔搵到個牌子名 點知係淘寶搵到件一模一樣 但唔知系A貨 定間IGshop真係喺淘寶買
質地都唔一樣
下乜真係無咩?

其實羊絲都講過一模一樣嘅嘢架你唔信就自己碌返上去睇

我唔係想幫任何一邊,但係喺「講明唔賺錢只夾運費」呢樣嘢上,其實兩邊都係講咗大話,雖然隔離group主態度係差,但只因羊絲識講嘢態度好服務好所以無人鬧,覺得好唔公平

一開頭隔離group有人提過其實諗吓都知唔會有人免費幫你幫衫,咁點解又無人用同樣角度睇羊絲而覺得羊絲會免費?我都認同要俾服務費,但羊絲真係講咗大話

利申兩邊都無幫襯
(一開頭想買東大門款,但後尾覺得兩邊都係特登搵ig shop款,覺得抹殺咗ig shop搵衫/影實物/開實體店嘅心血去賺錢)
啱呀追返post實有哂record
羊絲真係一開始係連登講明自己義務幫大家代購
之後多咗人入group,就無再講(義務)以兩隻字啦

其實知道東大門批發價 再自己計返匯率物流運費 就知羊絲係有錢賺
只係佢個群好多護主狗唔信
聽講隔離grp 同羊絲唔係同一個貨源
羊絲直接同東大門攞貨 代購費5%
隔離grp係透過批發網攞貨 代購費係18%

其實我哋都唔知東大門實際賣緊幾錢
都係任由佢哋報價 賺唔賺錢我哋點會知 (笑)

但都係嗰句
走去人哋ig shop攞人size 攞人上身圖
個人黎講 依樣嘢的確有啲反感
人哋ig shop 襯衫 影相 處理訂單
的確付出咗時間同精神

想問有冇人知件衫係邊到買
搵左好耐都搵唔到
但ig shop 又好貴唔捨得買
agger

羊絲高招嘅係,每次開團前會叫人PM佢想要邊件
再開link俾人入,收收埋埋咁做就無咁肉酸,而且啲客問親size/上身圖,佢未出嚟覆已經會有其他人幫手答邊間ig shop賣緊,變到佢好似無偷到人地心血,但佢就正正係始作俑者

一開頭佢係自己搵款/客人同佢講要咩類型,咁我就當入咗間tg shop算,到依家係直接搵ig shop嘅款返嚟,仲會講明就係某某ig shop賣緊嗰件,成件事咪同大家成日屌嘅cornerc抄serco款/風格一樣但又係無人鬧

有人買嘢鍾意不擇手段買到最平,有人口講撐黃店但又無視人哋心血,說到底都係睇你有無良心

買衫貪平係理解既
但係件件衫都講話邊間邊間shop賣緊
之後成班護主狗參考人哋shop啲上身圖同size
再sd返去群俾大家一齊參考
咁樣做會唔會核突咗啲呢?
係好撚核突
不過總係有呢種人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞