IG shop 韓國貨源(3)

1001 回覆
146 Like 7 Dislike
仲要 講緊啲ig shop 賣貴咗40-50都話食水深
成件事 好似搞到啲ig shop嘅effort一文不值咁

呢度講得多 會俾人話係店主
其實羊絲/其他絲都有講過唔好post人地igshop啲圖出黎 只係有啲人講極都唔聽 所以後來大家都懶理呢啲人
之後講起賺錢 羊絲有講過自己每件有加少少錢 所以唔會冇賺錢 但我有比較過批發價 真係賺好少

利申 羊絲死忠
唔係喎 羊絲話唔明搵ig shop款有咩問題喎,咁點解叫人唔好post?

有無人解釋俾佢聽?

有絲打表示認同ig shop遮tag避免同行抄

羊絲講到自己係一個問貨源嘅post入面提出幫大家搵貨源係好合理,呢度係討論區大家討論下無問題,但佢依家係牟利即係佢都係一間tg shop,咁點解佢又可以抄同行(其他ig shop)嘅款但又覺得自己無問題,同時自己出相又會遮曬啲tag唔俾人抄佢款
之前喺gp 睇到羊絲遮曬啲tag好似係因為想防止其他ig shop會搵到啲本身佢無嘅貨源再自己入貨
根本佢成個群同佢班護主狗都係CS
以家俾人拆穿左你其實係有錢賺,你先走出嚟認
仲即刻話會諗點回饋大家間接話你知我唔會白白賺你錢真係信不信由你
當初啲人就係知你純夾運費先揾你買,以家你自己認有錢賺,信任破裂左啦

羊絲個群主要客源就係揾ig shop同款再以低價賣出,唔俾揾ig shop既同款,佢個群無得做啦

但唔好攞埋人哋shop做既size chat/上身圖sd去群俾大家參考啦攞人啲心機但你自己得益良心呢?

好心啦班護主狗唔係人多就係力量架仲有大把精明消費者係到呀
我唔明白點解要PM羊絲去報價
係咪想睇下愈多人夾 佢拎得多貨就愈平? 仲要逐件PM問價錢見到都覺得煩
我記得佢之前都有講過每件收多10幾廿蚊既
就係驚有匯率差價個d 多左佢會袋
所以話香港做創作真係抵乞食,最好笑係羊絲自己都係做design,然後盜取其他ig shop嘅心機時間(相/尺碼/配搭/揀貨)
拎其他人嘅心機時間去「非牟利」「幫大家慳錢」
最後一個月最少都有幾千蚊袋
唔係多少嘅問題,就算袋一蚊都係盜取,因為本來就唔屬於你,成個大劣人咁
係呀!有次佢俾人懷疑個時佢有講過
但其實個成本自己都計到都仲有錢賺!佢自己都認左
但多與少大家角度唔同
人哋搵完款佢拎出嚟賣咪有問題囉
講真佢唔收多少少咪有機會要倒貼返幫人買衫
羊絲同group入面有人講過個如果間ig shop唔算食水好深,又有心機搞嘅其實支持ig shop都好,冇諗住抹殺其他ig shop喎
佢啲款多到似係結合咗好多間ig shop嘅貨源,分類又唔係跟住「xxxx shop同款」咁分
見咁多人炸佢我諗佢時間成本都唔夠cover賺嘅錢
吓,好多間ig shop賣嘅款都會一樣,咁係咪鬥快賣先果個就係原創
Serco有啲款都會喺其他shop見到平啲啦
Group drive入面放嘅相係批發原圖, ig shop啲上身圖係group其他人放,有人都講過咁樣放人哋舖嘅嘢上去唔好
你係以一個消費者身份 去搵有冇某樣產品
但羊絲係用人哋ig shop 嘅圖/size chart
好似之前絲打所講 去*牟利* 賺錢 兩樣嘢好唔同啵

有少少失望嘅位係
羊絲同隔離grp犯咗同一樣嘢
永遠都係俾人踢爆咗 先會出黎解釋一大堆嘢
但又唔係真正答緊你 似係帶你遊花園
好似為咗安撫佢班護主咁

仲要一路都唔覺得攞ig shop圖搵款
轉個頭去賺錢有問題
咁其他ig shop 係咪都可以post 對家嘅上身圖 賣衫?
咁樣同 淘x 有咩分別

利申 我讀design 嘻 所以先會咁反感羊絲嘅行為
我有幫襯羊絲同時都仲有幫襯其他街店,ig shop
你想有現貨 接受到個價 訂左又會快啲有貨 咁咪幫襯街店 ig shop
你想平啲 又唔介意等 咪搵羊絲 當然都有好多款係ig shop無既,只係睇你發唔發掘到
早買早享受 遲買平幾舊
講真,有其他類同既tg gp 出現過 點解羊絲可以做完一團又一團,其實佢係贏口碑服務同態度 先會有咁多護主

利申:由第一團跟到依家既護主
大家好 第一次入離想join團購grp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞