IG shop 韓國貨源(3)

1001 回覆
146 Like 7 Dislike
唔小心負評左
其實直接拎ig shop啲圖 真係好cheap
人地店主唔洗曬心機時間搵款 影外景
唔洗曬錢搞packaging同賣廣告
呢啲都係成本 人地mark up少少就話人食水好深
同埋你地又好清楚人地來貨價係幾錢
咁一係就唔好幫襯
唔好又要想買想買 又拎人地啲圖 size去用
而家羊絲又有錢賺
佢就叻啦
口講唔想大家係ig shop買野 食水深
自己就開發另一個渠道賺你地錢
其實你講黎講去個重點咪就係"牟利“,人地燈油火蠟,時間成本,影相,MODEL,度尺寸,實體店唔洗錢,賺少少錢都批人批鬥

同理可應用落IG SHOP到 佢可以平價賣咪就係因為佢用人地資源減低自己成本囉
人地唔係影哂上身圖 有哂SIZE有無咁多人買?

仲講到偷人野老奉咁
真 有啲款我會幫襯番ig shop有得上門市試身,又快啲,畀貴少少都要。
我今團先join,pm羊絲佢都話其實唔太貴都可以去ig shop買。
人哋冇諗住搶曬其他shop生意,同埋真心唔覺賺到幾多
宜家講到你賺咗一蚊冇同人講就要被追擊
其他ig shop付出既係唔至時間
仲有其他成本 搵款影外景packaging
但你地就直接拎左人地啲圖叫羊絲搵款
咁仲唔叫偷?
羊絲只係付出時間
可唔可以唔好用歪理去美化緊自己做緊既野
真係好嘔心
咁樣你應該屌group入面啲人 唔係屌羊絲
同埋出面定價越嚟越貴都真係真嘅
有時一件tee同一條連身裙既定價竟然可以差唔多
呢啲同類既批發團購只會越嚟越多
因為大家都覺得食水太深所以不斷搵其他渠道去買到平衫

如果有ig shop店主係到,其實都可以諗下點樣可以加強自己既競爭力 到底點樣可以賣同一件衫 而令到人地可以揀你而唔揀其他人?我自己除左係羊絲護主同時都會幫襯serco
羊絲係group主,如果佢識尊重返其他shop所做既心機(size chat/上身圖),咁佢係咪應該有責任唔好助長呢個風氣?叫群既人唔好post出嚟或者指名邊間shop呢?
Group入面既人都唔識尊重人地心血 點解唔屌得
自己睇好地地 share哂出黎俾人睇真係好cheap
其實講左10次唔好再send ig shop d相出黎
永遠有人當睇唔到

不過我認同羊絲唔應該幫人揾ig shop同款
平日成日屌ig shop冇商業登記同無本生利
依家羊絲咪又係咁
賺少少唔係問題呀
我好認同付出應該要有收獲
係連登度搵客源先係個問題wor
只要佢有賺 買嘅就已經係客啦
咁算咩夾運費
仲要成堆人一齊cap其他ig shop嘅圖
好撚肉酸呀成件事
第一次買條褲好滿意
到第二次買幾件衫 2條褲 全部伏到仆街
羊絲賣咩都無問題嫁 唔通ig shop賣同款又屌咩
如果佢自己有本事搵靚款 令人就咁睇批發圖落單係佢叻 呢D都係佢既付出黎 其實賺錢都無問題(不過唔好話夾運費 轉頭原來賺錢就得)
無人share ig shop d size同相咪無問題囉

一路都係講緊用人地既資源問題
又話要有tag先易搵到
間接都係叫人去睇人地鋪頭tag係乜姐
見到隔離grp主仲問d人有無買開呢間shop
問知唔知入開咩tag 真係好cheap

落credit當尊重返
講真點解唔想係ig shop買都係因為食水深姐
佢男朋友既商業登記 即係唔係佢架啦
由最初話夾運費到有賺
誠信已經有問題啦
淨係識得話人為追擊而追擊
護主狗
其實之前有講過話唔好直接post 出嚟啲人都有聽到
結果到第三團入咗好多人之後又打回原形
本身係呢度嘅伸手黨入哂group
因為你已經係護主
利申:護主
Omg 真係好肉酸做錯重要唔認重吹咩吹咩,好尷尬

利申 新絲岩岩開始追post
口碑?你確定係口碑?
點解我同你口碑嘅定義咁大分別嘅
口咩野碑呀,其實咪就係因為平啲
不過平左嘅部分原因係偷左其他igshop 嘅努力,
有啲似cap張圖去淘寶找相似咁
不過大家都唔care, 有平野買就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞