[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
呢隻嘢本質係咁
佢大佬010 又係好難搞
咁講係嘅,只係睇返個價真係portable dac抵玩好多

除非佢哋係話j仔易爛買條300幾嘅啲料襟用好多嘅我覺得就啱數咁
senn記已經大過critical mass
個brand做得起, marketing做得好, 滾雪球
你問十個九個都會答你德國耳機=sennheiser

都係,多人識緊要d
beyerdynamic係consumer爆光低過AKG 同senn記
我都認同佢低音係偏平淡,
都算彈得反應快,不過潛得唔深同埋個量好唔夠
有無人玩膽放? 有無推薦
有興趣+1 但唔知要點入門
無限金錢?
有平有貴啫
我見有D枱AMP都有隻膽仔,幾得意
但唔知聲點
有興趣+1
最近砌Korg Nutube HA-K1,幾得意
不過同正式膽機會差幾遠
見n3 pro有膽,好想試下
內置膽我有D驚,有咩事爆咗都唔知
類似Trends PA-10呢D枱機好似唔錯
最近有巴打講Massdrop x Alex Cavalli Tube Hybrid Amp (CTH)都唔錯
三千幾又好似幾抵玩咁
但係我冇3.5mm嘅iem
照推headphone應該有聲出
or 做source
呢隻都幾好,$2000夠平
有位放多部,可以得閒換下味
https://north-america.beyerdynamic.com/t1.html
塵歸塵土歸土
T1.3要同TH909打對台真係
呢下我又諗緊收T1.2好定係收TH909 Sapphire好
$861.21
終於收到隻58x好滾動
Austrian Audio Hi-X55點睇
唔好因為唔貴,made in austria,舊akg個名而買
HI-X55 係一隻完全sound engineer 向的耳牛
即係工作聲同唔係預人駁portable/transaportable
如果理解上面幾個特質,hi-x55 的確係一隻好耳罩
THANKS 講解
HD700 係咪冇機會買到? 連二手都冇
game dev巴打話係「山洞聲」
出去試下先好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞