[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
aapl買得唔多 sh算
話說最近我買左部dac
賣家用fedex 寄過黎
但係佢首先去咗泰國轉機
然後幫我部機自行送中
去撚左廣州到琴日佢最新tracking 話清關時有 delay exception本來係3號派件,仲話"因本公司無法控制之因素而致遲延"你唔送過去咪唔會比人扣囉不如話個件送左去北韓比人炸左有個自由港唔送係都送去個極權國家先咁智障先唔講要525美金運費,不過部機都19kg 重

垃圾fedex
咩DAC咁重?DSC?
我之前係英國買AMP係用DHL,經德國再嚟,GBP145,都係20KG唔夠
運費都4千蚊部dac咪起來過十萬
部dac 2000美
delta sigma dac 黎
我以前都未比過咁貴嘅運費
過千已經好肉赤

哪有錢買過10萬嘅hifi
4000運費真貴喎,無其他plan揀咩?
你唔係同我講用FedEx International Priority都會送廣州呀嘛?
部dac 2000美金但係19kg重,二手?
佢話已經最平
其實佢係classified post 果啲黎,唔係ebay
運費都係任佢up
ems 又怕掉件
dhl 佢話更貴
yes 二手

就係international priority 官網tracking show 出黎
喺google search "fedex 送廣州"
好多苦主
原來仲可以丟失件我部dac 凍過水
我而家部新amp用International Economy,預聽日送到但係而家仲喺亞拉斯加
International priority都delay到咁???
最燥係佢唔係運輸delay
係卡喺clearance 果part
因間會唔會話唔比輸出"音频设备"去香港扣左我舊野
FedEx 真係睇運睇件貨上邊班機
有時會唔跟廣州

而家武肺封關 深圳寄順豐特快黎香港都要兩三日
其他貨過關真係再等多兩三日啦
屌你死黑警搞到星際閂門冇得行
感覺又係愈比愈有嘅headphone
RCA都冇?
易推,音色悅耳,做工好,但係素质音質黎講呢個價幾貴,就咁聽感覺唔係過兩萬嘅耳機
佢輸入得數碼三寶(USB、同軸同光纖)同兩組RCA、輸出就有RCA同平衡,但就係冇平衡輸入
phase inverter=平衡
大推力係平衡嘅唯一意義
我係online shop買,揀有tracking最平果個
priority 不嬲覺得搵笨,最多快d收件。唔通你keep我件貨幾日先上機咩
RCA唔係已經可以叫平衡?
我見分左右聲道以為已經係平衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞