[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁樣仲死,耳機搞咁多野,邊個買
而家speakers都無咩人玩前後級,合併機係主流
it depends
玩靜電一定要買多嚿amp,避唔到
integrated amp/ power amp only都係一嚿野姐
用DAC pre出的話power amp only可以避免雙重放大
如果headphone amp有pre out又用得
純power amp設計比integrated amp應該易d,成本平d,可以賣平d?
市場就係要玩合併,最好all in one。愈玩愈簡單
咩分體咩前後級先靚聲,得番發燒友先咁做

你講既純amp係有出過
不過係MSB出黎比班有錢佬當玩具玩
加返個6.3 or 3.5入去最實際,我即刻加入Stax大家庭
大陸都出過一部20萬靜電power amp
去舖頭換返隻k812返嚟,奧產換奧產

一開聲都幾好聽,不過原線真係長咗啲
之後如果頭樑斷線就直接改平衡
有隻non signature嘅ifi zen dac
而家想買signature zen can 應唔應該買埋signature zen dac好
去唔到澳門
我都想入返隻奧產k812
感覺austria audio 唔會出open back
出open back都堅持單邊入線
個人感覺是旦一隻係signature就得
signature zen dac同原版差別係零件用靚d,同埋跟ipower x火牛
減咗火牛個$99usd,實際signature zen dac價錢係$150usd,同原版差唔多
用靚零件可能會好聲d,不過價唔價得比多次錢就見仁見智

如果我本身有zen dac的話都可能買signature zen dac,純粹為咗比較下
同價唔價無關
signature zen dac同原版差別係零件用靚d,同埋跟ipower x火牛
減咗火牛個$99usd,實際signature zen dac價錢係$150usd,同原版差唔多
用靚零件可能會好聲d,不過值唔值得比多次錢就見仁見智

如果我本身有zen dac的話都可能買signature zen dac,純粹為咗比較下
同值唔值無關
咁我買zen can+ hd6xx好似抵屌啲就忍唔住啦 琴日好彩股票執左2000蚊

我琴日見冇咗成個月profit,忍唔到手走曬,點知最尾升返
呢排忍手唔玩了心驚膽跳負荷唔住 老老實實做野 本身想入隻rha cl1玩下 見到二手500蚊 又慢大一
how about this?
https://www.amazon.com/RHA-CL750-Precision-Ear-Headphones/dp/B01NCDSH2J
有巴打覺得尖,我覺得接受到
好似都ok咁 呢個價錢有呢隻嘅值唔值比多咁多去買cl1
冇試過cl1,所以唔知值唔值
兩個都係500,why not both
cl1 一手好撚貴買呢隻算
琴日112走晒aapl
一放就升返
不過下周二只會繼續free fall
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞