[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
呢啲耳牛嘅話又真係好難喺香港搵到條現成4.4 pentaconn線畀你嘅......
盲追可以試下Cardas clear light
Alps算平又品質ok,用起嚟方便
貴amp會用雜嘜VR?
Geshelli就係全線用緊雜嘜VR,Topping A90係custom VR但係都好雜嘜下,Monolith係雜嘜(但會唔會實質係relay?)。貴amp應該都會用返Alps或者東京光音嘅。
只係電子方式控制音量都好耐之前嘅事,Jan Meier係先驅(只係複雜得多),但係尤其低音量下channel balance畀起Alps一類好勁多而者襟用,點解仲有amp,好似Violectric V380咁,堅持用Alps VR呢?
foot print 細我諗都係ALPS一個優點
除非係講RK501
不過唔係好多人在意volume control個part所以可能d廠係呢個位偷雞
堆料既amp咪用貴野,woo有得加錢上rk50
sony部六萬都用RK50,但就唔覺好好聲
amp都係睇電路先

nuprime好似係中國牌子黎,你覺得堅唔堅就
nuprime 枱面上係寫美國牌子,台灣製造
真實係點就唔知啦
係咪正過多單元IEM ? 我有聽過有人話係動圈 不過一D都唔輸比貴價多單元IEM . ie800s價錢合理
我都想買隻玩下
唔知邊個度有得試?
ie800s一般大鋪都有
多單元完一個單元各有特色,冇話邊一個方法一定好,最後都係睇用成點
多單元會有cross over問題,一單元可能震膜係個別頻率變型大d

有人話ie800系列v shape/尖,我就唔覺
利申ie800用家
我舖頭有做維修喎
3字頭買到就狗衝

我見到Drop + THX AAA 有貨 , 我係headphone 新手 未買個amp , Ifi Zen Can va Drop THX 邊個好D .
drop 係咪可以直接寄去香港?
Sorry 睇錯咗 係pre-order
唔係所有野都可以ship 香港,你落單揀address個時就知
唔ship香港的話就用轉運,如buyandship
請留意,而家THX AAA 789個drop係pre-order, "expected to ship October 30th"

邊部amp好就睇你推乜headphone.
要好穩陣就THX AAA 789,因為冇染色,唔洗擔心夾唔夾到其他機/headphone
ifi zen can 如果推HD6xx可以一試,畢竟係為HD6xx設計
當然夾出黎係唔係啱你就到手先知

Dekoni 個網有講對pad同原廠有咩分別
可以參考下
咩舖頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞