[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
zen dac夾HD800s會尖聲,我就接受唔到
我鍾意用Soekris dac1101夾,不過而家好似冇貨
speaker amp我真係唔識,所以冇推介
有部PS audio Sprout不過冇用過speaker out
謝謝巴打!請問再上去係咪就adi2 dac比較夾?另外啱啱爬文先睇到你推介既靜電組合 可惜太遲了
計夾聲,我都係鍾意Soekris 多d,所以再上都係dac1541,不過因為就快出新機所以停產,斷貨
dac1101對我黎講係方便、較平、夾聲,所以抵玩
adi2 dac係穩陣地好,未必最夾聲
有巴打用DA250夾HD800s,我係鋪頭試過覺得人聲、高頻都好正,不過冇bass
Luxman 都係比較夾低阻耳機...
有冇人試過T13?T12宜家個價幾吸引, T13睇落好似差過T12咁
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60535&snA=16653&bpage=1&ltype&fbclid=IwAR3G5FBHfSOyKjE3V8U-P_WSaTrIMB1c_V-qH6pEOwV9uETC_eMfB7_xqGc

HD800S天下無敵

搵部電磁爐推D8000
再自吹自擂HD800S+電磁爐點勁啦
唔怪得1266都收皮
用住先啦

儲錢STAX(個無線耳機
之前好似都有巴打喺到po過link
t1 3
Wireworld
HD800S+電磁爐
Z reviews都有吹奏過
不過我覺得成篇文有個bug就係電磁爐
佢話HD800S+電磁爐會矇,D8000 pro+電磁爐又係矇
咁個solution唔係好明顯咩

我之前試D8000+burson soloist 都唔覺矇,反而有d尖

呢一秒我就聽緊隻lambda signature +T1s
電磁爐
仲記得配Z1R,推到失哂控,d低頻過過哂火
剛剛得閒用 HA5000ANV 去推對 A900Z ,結果果然唔同晒,啲女聲出番哂嚟,聲音結像較清晰,低音較實但無咁彈,但因為收得快故毒性比較少...
ANV
A900Z 應該係如實反映部amp音色?
可以咁講,或者比較夾...
第一次見人改果個位出線
啱啱手洗對發霉既6xx earpad
點會依個位出線㗎...
唔清楚
不過咁改法幾啱用iem線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞