[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
未試過wp900
上一代ESW990音染好多,其他方面一般,所以好睇用家鍾唔鍾意個染色,係幾特別
唔知wp900係唔係走相同路線,係的話就要夾人
有期好想買佢,不過有aeon2c就冇畀錢
想試adi 2了
如果對比黑磚升級感唔大就去整隻ifi頂住先
黑磚個delay好痛苦 但係直插msi個板音效卡又廢
依家仲要多數開spotify聽算 好似ifi抵玩啲
成日唔坐埋枱咪hip dac算數
一日坐10個鐘
有時做毒撚可以瞓醒坐到瞓覺喎
咁嘅咩
咁去試吓機好

試下zen dac 同A4BL先,再試adi2 dac
Zen dac cas應該有得試?
Adi2 就應該曾福?
A4BL想問下邊間有得試

其實依家對音質要求都冇咁高 好小開player合埋眼聽歌
最頂唔順應該係delay

大法我頂你個肺啊
試埋電磁爐又得

zen dac金聲、英京都有
adi2 曾福
A4BL ECT,可能DMA/熊仔都有?
我入左wp900
個樣係冇得輸,重量同舒適度都好好
聲低係v形,中頻比較凹,可能想聽人聲出既人入左後悔,不過我覺得聽girl band 好正,如scandal
另外就係雖然牌面叫portable,但係上枱機就夠low gain 都比z507 4.4 推好好多,依個都會係另一個turn off 點
v形咁同m50x都好似喎,但有冇試過枱機high gain推?m50x有個特色,一夠power推就冇咁v,而且音場會闊咗
CAS冇得試咩 仲諗住有黃店幫襯左先 不過好似離旺角都有段距離
我係用rme adi2 dac, 上headphone頭冇開hi power已經開始衝
接iem 就算3.5分離比dap 接balanced 好, 所以我覺得應該推夠
between zen dac 試時要留意下有冇駁電,有同冇係兩個世界
我留意下 但係通常應該就咁拎隻野過來比我吉USB算?

啱啱正式到貨
不過個音場又冇我想像中禁大
唔知係咪未煲嘅關係
煲咗會唔會大D
應該都有
順便睇下有冇soekris dac

同AKG比音場一定係AKG大
我純粹諗住同我隻封閉式比
應該點都有D驚喜掛
好奇問下 如果買zen dac 值唔值得比多幾舊買埋佢個ipower?

最少open back應該音場會自然d,唔會好似closed back咁聽到音場有個界限
咁我煲番幾日睇下有冇咩改變
試下hi power
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞