[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
thanks ching, 想一件過唔洗換黎換去
上網搵咗啲中文評測資料,不過唔肯定佢地講得啱唔啱,價錢上W5000同D5200 都太貴了所以唔考慮。
應該雜食性既Amiron home ,k7xx 同m50x都幾啱心水。
想問下:
1. k7xx 係咪要等massdrop 再出先有得買?
2. 係咪open 既headphone 比close 既headphone 無咁多低頻音?
3. 如果我買ifi Zen dac /fiio k5 pro有無話夾唔夾ah同k7xx?
4. 之前話我比個fd 個earphone 毒到,個型號係nanna, 有無話以上三款headphone 係咪會比nanna 更好?雖然我知兩樣係唔同既野應該無得就咁比,但有無大概既
比較?

麻煩各巴打
1. 係, 要等drop再出先有
2. 要睇型號, 好似grado咁全部都係open back但啲bass都唔少
3. 如果係夾akg應該唔多夠力, 夾返鐵三角低阻抗嘅耳牛都ok
4. 呢對iem冇試過唔知咩聲幫你唔到
今日繼續
重申,呢度講d價唔少係水貨價
我對W5000(factory refurbished)計港紙$4800,全新應該5千幾

冇試過nanna,我估想要高頻出d,Amiron home同鐵三多啱d?
W5000 行貨多數報 7 至 8 K,重唔知真係有冇貨...
請問乜嘢叫 master version ?
我以為有版本分...
好似真係有版本分,W5000有d木色亮d,我個對就暗色
不過應該唔影響聲
關咩事就唔係愈新愈勁,粒chip都唔係值錢位。

我部膽amp都唔係平衡,咪好聽過d大陸「真」平衡amp。
正式應該無分,要分只係生產日期同批次。
其實前幾年見過喺日本二手店舖賣果啲 W5000 都好新淨... 唔知宜家重有冇!?
我對W5000 factory refurbished睇唔出有人用過(除咗個pad扁d之外)
今年買
之前係 Drop 果對?
小弟買左 Fiio K5 Pro 同 hd6xx ,想買再多隻,暫時一係買 DT990 pro 一係 ps500e 。。。
但係會唔會推唔好隻990? 上網睇啲人話好難推
唔係,我冇跟drop買
drop個d應該都係全新?
DT990 pro 250 ohm版應該冇問題呀
兩隻價錢差距都幾大喎
sor dt1990
dt1990 應該都冇問題
t字頭網 33xx 未計運費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞