[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
都係嗰樣嘢,用原廠earpads嘅話2c個聲場會開闊過1.1好多,音質表現就相差不大嘅

1.1嘅最大優點係佢嘅earpads唔係落膠紙,就同平時啲動圈耳牛一樣套入去,要換earpads嚟玩就方便好多不過去到ether2又係用返膠紙,可能Dan哥唔鍾意啲人搞鳩佢啲設計?

Dan哥真係有趣
咁睇黎Aeon 2可以試下
試吓都好㗎,同價位要好聲又要平板又要portable 係得佢
我個人偏好k812/ dt880果類,試左佢隻aeon 2 open,
真係唔識欣賞
佢哋啲open係怪啲,closed就好好多咁
早排平平地入左隻DT880 250ohm
如果鍾意monitor 聲底,我覺得十分適合染食 (除classical) fun listen
有足夠細節,平均的三頻,低音染,音場唔係大但合理,唔會過份工作聲同太悶,而且對錄音質素又寬容,基本上咩都齊,係要求多少少推力,但唔係要夾amp先出好聲,以現在價錢真係好值得試/做入門機
唔明點解冇咩人玩/討論
唔係DT880冇人討論,只係香港少人玩headphone
DT系列一向都唔錯
he1好似要入房試
應該好少少
搞到我諗起送禮勤首起來 起來起來起來
其實真係唔明點解香港好似幾少人傾耳牛,啲討論區/youtuber/耳機鋪都係圍繞入耳式同dap果啲多
間房唔係長期播電影?

成間鋪連CD機同DAC都無,試鬼咩
問佢試嘅話應該會閂左部電視掛
話哂個音響展係佢地搞嘅
仙女座易出底噪係因為sensitivity高,而hugo主要設計比高推力需求的耳機,會易出底噪,所以有枱機會出iem頭去分開headphone 同iem output
大部份耳罩,特別係唔預你直推的旗艦hifi級,比起仙女座impedance高同sensitivity 低,所以絕對冇需要擔心
有半個月冇追po
推推先
kph30i太方便 9成時間都用緊佢又有mic打機聽歌都係戴住佢
但戴得耐on ear就會夾到唔舒服
係邊有得試?對aeon 2 closed有啲興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞