[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有小小啊,Hugo 2分析力好同好清聲,推力咁細部機都算好好的了
如果你想聲有返啲味道用佢個rca去amp轉下聲都得,同如果你想玩好似hd800s, PS2000e果啲旗艦機Hugo2係推得倒,不過未係推得最好,一上amp係另一個世界
原來DAVE 2016年出,都4年
好似係15年發佈,已經5年
DAVE可能8年先出新
你計埋Blu2,佢玩taps上百萬,都無野好升級住

我諗佢會搞部家用串流機比TT2同DAVE
M scaler已經係=Blu2有1M TAPS
所以出TT3,要upgrade埋DAVE果級,唔係DAVE就係次級

我都睇緊streamer,出就多款揀
Dave都推
你班友係咪聾
屌 洗完個耳機套仲有少少汗味
換pad
sennheiser #050635
dave 把聲濛到以為自己耳屎太多未清
chord不嬲講清聲同分析力高,dave濛係咪有D誤會?
數碼聲就係既,但我淨係用DAC,過咗隻AMP會好D

btw,好似無人推dave,個價我會揀dcs
我係PAF試過用Dave 直推 Kennerton Odin, 同以前去金聲試用 Accuphase DP-510 + Cypher Labs Prautes 推 Kennerton Odin 比,Dave 推出黎把聲濛到喊
咁希望你有機會再試多次,睇下係DAVE問題定唔夾機啦
試完請再講講

有機會我都想再試下
見到部 klipsch heritage amplifier 幾靚仔 邊度有得試?
熊仔
我覺得聲唔錯呀
Chord不嬲講誇大其詞吊高嚟賣就真
部Dave嗰時玩D記黑房部demo,插過CD900st M50x ER4P ER4S
隻隻都又濛又空洞
唔講仲以為啲濕鳩蟹仔codec裝埋SRS-Surrounding咁
仲要咁嘅價錢,入邊隻火牛係隻公廁design嘅電子牛
傻鳩錢真係易賺
我就咁買過算用到扁左
DAVE我都覺得唔值,但都見幾多人用,好多仲夾埋BLU2
跟機牛同線大部份都係俾工業標準野,預你換架啦

但話濛就同一般CHORD聲唔同,我先問下啫
我想平平地試下買Ifi Zen Can做amp,用dap做解碼我dap有4.4 line out,請問要點駁比較好(用USB/買條4.4過機線)?

咁嘅價買部機返嚟要自己爆開佢mod?
同埋邊撚到多人用?睇過?
我記錯咗佢係外置牛

不過都真係有人改

多唔多人用上headfi睇下啦
同埋討論下啫,唔洗咁反感既,又唔係迫你要認同我.......
當發現幾萬蚊一部嘅旗艦機啲聲仲衰過手頭上啲平價portable gear 時,會覺得反感都係人之常情嚟嘅
如果佢買咗,我都好同情
但佢又唔似買咗......
幾皮野dac,吹到仲差過player就話無人用
啱呀,唔吹出大d,點突顯你係金耳朵識聽歌
headFi成班鬼佬都聽力受損

利申:
聽音樂就好主觀,你覺得濛咪濛囉,都係你有你吹,佢有佢講。反正都無得證明邊個啱

人地好聲好氣,就唔洗搵交嗌
Headfi
同埋多人用又點?人話好你就覺得好,一啲自己睇法都冇?

好心你哋盲捧名牌貴價嘢就認撚咗佢啦,好撚肉酸啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞