[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
SR009冇得換線,廢

btw靜電耳牛有冇人會玩換線
見過有人放換線SR003mk2
佢地好迷信條線會降低哂個效能
拎條iphone 3.5mm jet adapter 出黎入iphone 即刻笑9你
黑磚只是入門機
係嘅咩咁睇嚟我太少入去
32歐注定比發燒友睇唔起,同812一樣
而家大家基本上大家都係估估下,所以都係保持距離先
32ohm 呢個spec似乎確定,而beyerdynamic 低ohm 數一向比人睇低
不過冇人知今次會唔會克服到以前d問題,始終旗艦野應該唔會亂黎掛
同埋32ohm 好聲又唔係冇可能,Denon, 鐵三角都有好多例子旗艦32 ohm好聲啦
有冇人覺得啲得個紙套嘅cd好易刮花
特別係二手嘅通常都有花痕
咁又唔同,話晒iem係低阻高敏,>0.1mA可能已經有分別
但係耳牛好多比多10mA都未切聽得出

利申:淨係買耳牛,in-ear 用airpods pro算 (暫時)
條線係的確有影響個聲既,不過至於有冇需要投資落去同落幾多錢係線呢part就見人見智啦
如果個back真係生到咁嘅樣,就算好聲到仆街我都唔考慮
啲J仔去到800幾一條...我畀多兩三百買隻portable dac好過
輸出功率又高又唔食手機電
點解beyer呢幾年搞到咁呀...
AKG成間公司得返個殼都無佢咁頹
可能就係要akg咁唔再主力做professional市場先生存到...
好多時係個CD TRAY整花,盤型果D都會括到
得notebook果類,用中間個位頂住先唔會花

二手無盒
換左線
高頻多唔多
我聽果時仲多過hd800
但係真係幾難夾聲 石機麻麻 可能要上膽
幾多 但係無800果隻誇張peak
個用法有d唔同
始終J fing fing 係輕鬆過多DAC
用黎推d易推野係夠做
唔奇,senn記最賺錢都係做professional野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞