[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔係一買就要開㗎咩...佢原廠話要用到嗰幾粒次世代電容就要開嘅?
想知adi2 iem推t1.3咩效果
買黎試
我都有興趣咁樣成套西裝
講開Jazz,推介下d碟先
Mobile Suit Gundam Thunderbolt Original Soundtrack 2
Malen Mortensen - By Myself
鍾氏兄弟 - 鍾聲
鍾氏兄弟 - 極
錄音導航 Vol.1
(我個library好少Jazz,上面已經差唔多出齊
32 ohm係咪應該當佢係另一回事
不過音響新款唔代表靚啲
追黎無意思
聽得開心就好了
其實宜家utopia仲有冇咁易壞?
唔清楚
但係其實有無其他野推得好utopia? 我都係見d記個package先想上一套西裝
https://www.youtube.com/watch?v=1TZzIqiwisY
Yesterday's solution... tomorrow
黑色唔係限定嚟咩?正常應該係越嚟越貴?
utopia出左新版,包裝改左,仲有平衡線
買Stax最麻煩就係要買佢啲Driver,佢啲Driver又冇普通耳機output得佢自己用得,唔想投資咁多落去
買Stax係唔一定買Stax driver
另一傇角度諗,就算其他headphone都要夾amp,Stax就限制咗夾amp選擇而且每部質素都好,煩惱少d
當然一般headphone用唔到靜電amp係缺點
我覺得stax應該 出返火牛升壓adaptor
雖然話音質唔好,同埋宜家的低階amp都好平
但係如果啲人玩靜電可以用返部動圈amp 嘅話就覺得門檻無咁大即時市面有靜電amp 比呢啲adaptor 更平更好 , 但係只要能夠用返佢本身部動圈amp 都足夠開腦放純粹心理作用
如果係舊式火牛energiser就不了
我覺得Stax 出純後級仲好,尤其係700s/700t, t8000都有bypass mode, 唔差在出純後級,加個balance control
想問問aonic 50同xm4點揀好?定唔係呢個post
雖然兩對都冇試過,憑感覺我估aonic 50聲好d(雖少有巴打試過唔錯)
Sony 強項係ANC
*最少
我都係咁估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞