[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
平野就係keep件貨幾日先上機
等機位

巴打玩膠?
枱dac一般都無analog in架啦,因為預你一定用佢份dac, 同埋都無咁多位
所以分開dac同amp彈性大好多
其實點先做到真平衡
我一直都以為有digital in, 部機就可以出single ended out or balanced out
新手唔熟想學野
其實T1 gen3 32ohm.
係咪直接用手機都夠做?
應該係
真平衡要DAC開始
如果係DAC 出analog single end之後用inverter出反相就唔係真平衡
應該要係decode個時反相decode,同single end 分開線路output
咁姐係話呢部dac amp, 解碼部分冇做到反相decode?
又係嗰樣

有聲vs好聽
要睇電路先知
可以係dac 有反相decode,係line in 行single end
打手巴

想問下如果喺安靜嘅地方聽KHP30i,漏音會唔會好似一般open back咁嚴重?
兩邊喇叭d 聲無乜阻隔咁俾旁邊嘅人聽到?
唔會漏音
機背貼住對耳先會聽到聲
小弟未玩過大耳,爬咗一日文,Fiio K5 Pro + hd6xx 係唔係夠玩住先? 耳機方便會唔會仲有咩好推介?
我而家有部K5 Pro, order咗6XX等緊ship
如無意外我應該都係呢一set
師兄你用邊間集運
我用BNS呀
我就買左58X
諗緊買咩amp
部asus usb cd rom壞壞地
rip cd係咪pioneer穩陣D?
同問
有無budget機推介係rip到both blu-ray and CD
小弟原先有隻shp9500, 本身已經覺得好夠用,之後手多多買咗件xpump premium,開完啲effect 我覺得啲人聲同音樂聲再分開啲感覺上立體咗又幾好。
但最近有朋友拎隻幾千蚊耳機毒一毒,因為佢啲人聲好清,啲樂器聲又好清好立體,搞到我又想再上高級啲既大耳牛。
暫時追post 睇2k to 5k range, Amiron home 好似幾好,另外我睇post 睇啱fiio k5 pro,加呢個得唔得?(不過一次過買晒兩樣好似好貴,想買咗個大耳牛用住先)

利申:只係聽jpop or 粵語歌,通常都係youtube/mp3, 少量flac/wav 。只求啲人聲清,啲聲夠立體同有base
hd58x
隻chord mojo壞咗,係咪要直接寄返英國整?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞