[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(20)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
price.com個d都冇曬?
賣左隻ier m9佢換hd6xx+ifi zen dac signature+ ifi zen can + 原裝4.4線佢好無
比HD58x搞到咁大衝擊?
keep m9出街用實際d
出街用無線..本來厭熱先係屋企用m9
而家hd58x搞到我心思思
如果係唯一一對iem,都係keep下先
慢慢了解清楚HD58x先
隔廢老都要塞下耳
問過曬都冇
HD660S 又唔同HD700
冇咩代替品

咁就得二手
二手都冇
向 Ebay 埋手
咁我耳牛入耳輪住用
初初換m9又係好大衝擊
上幾個星期試左HD800S,但最後買左ARYA...
有冇咩好推介?
想要OPEN BACK, 唔洗太大推力
300ohm 太大,唔係我就考慮左HD6XX
差好遠喎
D音質真係差好撚遠,但HD800 贏在動感好,但真係ARYA 贏D既.....

跟手就買左部TOPPING A90 ,好推到傻左
聽過AudioValve RKV係幾好聽
講起就火滾,DLLM 本來諗住買個CLOSE 既HEADPHONE 例如DT1440

DLLM 點撚知買撚左ARYA,洗好撚大,仆佢臭街
小弟本來用緊GRADO SR225(無i)
i)
想升級個屋企用姐,點知dt1770(係,我記錯左dt1440)
d聲同open比真係差d,(ananda) ,跟住再試下,arya一試由自可,本來ananda d聲太林,去到arya有好大唔同,硬返d,好雜食

跟住心諗買得呢個價,咁樣hd800s呢? 因為arya 同hd800 都係8千蚊野

hd800 凝聚係好d, 但係arya比起上黎,成件事似係將好緊湊既聲音拉闊哂

心諗,唔通動圈黎緊真係唔洗同平板玩?

或者我根本無試過好動圈?
有無人知其實grado耳機單元係咪全部一樣 用緊sr60e想買hemp 但係驚分別不大
有冇興趣放?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞