Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (6)

1001 回覆
44 Like 3 Dislike
睇落dns user filter 無事.

不過, 因為以家 v3.5 有bug 先有dns 個位要set 野. 你攪唔掂佢既話, download 番 v3.3.2

https://mega.nz/file/bxVkzALY#VOeUqQc4U7Az7WeueRKeW-ZpI3K2i7jIPlR__ve9lks

v3.3.2 唔洗係dns set 野都work. v3.5 係有問題.
https://github.com/AdguardTeam/AdguardFilters/issues/63805

未fix 好, 你一係落 v3.3.2, 一係等 v3.6
好,但我啲filter點搞好,係咪關哂佢浄係用你嗰啲

有無佣過嚟隻
之前買左
最近啲廣告太煩開返嚟用發覺無效
可唔可以用嚟個post 個方法?
我會recommend 用我個d, 因為太多filter 亦無用.
我無試過用我既方法加落Adblock 到用.

呢個post 首頁 post #2 有d block rule, 你可以自己加落去adblock 試. 但係subscribe 個d filter list, 應該Adblock 加唔到, 佢無咁既功能.

我以前都係用Adblock. 後期係因為佢既功能唔夠自由, 所以我先轉左用Adguard Pro.
有無巴打覺得升左ios14
Adguard pro個vpn成日斷同reconnect
同埋會發熱
13都有呢個問題 係咁係background load
13我又無
係升左14 就係咁
重裝reset過都係咁
咁我升唔升iOS 14 好呢?
Native Adblock

iOS 14原生encrypted dns
https://mc.ipv6.com.es/dns/index.htm

use adguard dns profile.
請問可唔可以阻擋到ig啲死人廣告
NextDNS
但佢公司BG唔穩陣
dns filter白名單要加咩domin name先可以唔block whatsapp?
睇返個log佢有好多唔同嘅ip
巴打 我想問下
我以前已經買咗AdGuard Pro
後尾見個Raspberry Pi 無用放喺到就上網搵教學整咗個 AdGuard Home + 買咗個Domain, 喺IPhone用DNSCloak 連去屋企個Pi Block 廣告
想問下而家個AdGuard Pro Block 既野係咪同AdGuard Home 重複?
兩個都用曬 會唔會仲好
自己加入去
要申請AC
如果你兩邊嘅 settings 都係一樣嘅話,咁就會重複

而且兩個一齊用會導致上網速度變慢 (可能慢少少,亦可能慢好多),因為個上網過程會變成喺 AdGuard Pro filter 咗一次,再喺 AdGuard Home filter 多一次,然後先 request 到個網址,所以用其中一個就 OK
唔該曬巴打 咁我照用返個pi
點解要買domain ?
ddns + openvpn 都應該可以.
Rpi4 + adguard home 使用中.
一開始我係用Adguard Home+ OpenVPN
之後見到有wireguard 就轉咗用Wireguard
但兩樣都有少少問題 又搵唔到點搞
OpenVPN 既話 應該我自己問題
唔知點解睇Log 會見到好多Domain 係 英文亂碼(類似 eAkwotuipwo 咁)
同埋好多query redirect 返router 再出返黎
整到過一排就幾十萬個query
搞咗一排都搞唔掂就放棄咗
之後就轉咗Wireguard
但Wireguard 又有其他問題
要裝咗Wireguard 再裝Adguard Home 先連到VPN 入PI
同埋我Notebook/ Desktop 用wifi 連 Router 會上唔到某啲網 / 卡好耐先連到
最後就一了百了比幾蚊買個Domain 連入去就算 暫時一切正常
用DDNS得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞