Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (6)

1001 回覆
44 Like 3 Dislike
呢排adguard pro 好似壞壞地
Lihkg d 廣告係咁彈
請問dnscloak整list個位手足重有無更新

我想係度多謝手足你嘅付出keep住用,好好用
冇人叫你up
自己爬文啦
我有佢整嘅捷徑
一download就得
我都有啦 dnscloak好一般
自己整都得

YouTube search呢d廣告點block
俾錢/jb
search 其他野又唔會出架喎
畢咗業出咗嚟做 IT 狗,都冇時間搞其他嘢

同埋功能方面嘅嘢我都諗唔到有乜嘢可以整

如果只係話間唔中有啲廣告 block 唔到嘅話,可以自己 set subscribe 邊啲 list 或者自訂黑名單

加上我而家都長開 Surfshark VPN 用佢入面嗰個 Clean Web 功能 block 廣告,所以都冇再去搞啲廣告 domain
surfshark嗰個block ad 功能得唔得?係咪block晒定淨係safari ? 如果同adguard比,有咩分別?
2.8.2係ios 12 竟然用到
Surfshark 嗰個都 block 到大部分廣告,係間唔中會有一兩個,或者個廣告係個 website 自己 host 嘅嗰啲就 block 唔到

同 AdGuard 比
好處:唔使煩 setting
壞處:冇得自己 customize 個 block list,好間唔中會有誤 block 嘅情況 (我暫時遇到有 1 個網站會發生),而且正如上面咁講有時會 block 唔晒

結論:都係 AdGuard 比較好啲

我唔用 AdGuard 係因為我部機 Surfshark 用 IKEv2 會經常斷線,所以我係用 OpenVPN (UDP),因為咁所以我唔可以同時用 AdGuard
Android版adguard依家reset完隻apps都會不斷斷wifi 點搞
用二手好過啦
唔駛blk
如果喺iPhone 課咗金,喺iPad 撳restore purchase 係咪都用得?定要再課過?
啱啱試咗,同一個apple id是ok 的!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞