Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (6)

1001 回覆
44 Like 3 Dislike
到問你第二樣,我同樣有surfshark vpn,set死用IKEv2,有啲怪,有時我入去surfshark想轉國家,佢都同我reconnect,然後個dns protection就停咗,係咪無論如何兩者都會互相干擾?
呢度討論既block 廣告, 唔係target 某一個app 或者lihkg. 係講緊你成部機內所有既 app. 就咁講, 你俾錢都無得去KMB 九巴app d 廣告.
你要搵個用 surfshark 既人先識答你, 我用 NordVPN IOS 無咁既問題.
效果係非常好,但啱啱發現hktvmall嘅廣告block唔到,想加埋入blocklist
唔好話轉國家
總之入App佢就會重set一次
佢個app問題

至於點解重連一次就會熄左Adguard

因為佢連server會開左opvpn再轉返IKEv2
所以死證
除非Surfshark改

每次開app我都會返入Adguard重開
講漏左
點解會入app自動重set
因為係setting入面上下兩個都要用緊Surfshark先唔會重連

所以你開左adguard
上面行VPN唔係用緊Surfshark

所以個app自動「更正」
巴打 感謝你肯開post圖文教請受小弟一拜
我有個idea但未試過,其實屋企用我係會連wifi,如果利用個router去連vpn,電話上面就可以停咗個surfshark,咁應該唔會互相干擾
可以
只要你唔怕一慢或者server出事要開返router
有冇巴打裝左adguard pro add左block fb ad之後用唔到ig
開到喎, 你開IG 之後, check 下呢個畫面block 左咩.

https://m.imgur.com/wQUtHLV
你係開蘋果app 會有咩狀況?
唔見你介紹adblock 既?係咪廢左?

利申 : 之前用過,咩都block 唔到del 左,更新一次比一次衰,mon左上角仲要有vpn 隻字眼阻住哂
有介紹, 係本頁post #5 底.

係廢左. 要人手執先會有可用程度, 我懶得搞轉左adguard.
hktvmall有廣告咩係咪佢promote翻佢自己apps入面d嘢嗰d廣告?
無問題喎, 用member tag post screenshot 你block list 同dns filter
我都差唔多
係fb messenger gif會block左同Yahoo新聞會亂format,其他都無乜問題
買左adgaurd pro但長開VPN好嘥電
留左比iPad用,iPhone用返2.8.2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞