Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (6)

1001 回覆
44 Like 3 Dislike

Nordvpn 個vpn protocol 揀 ikev2
我有爬過你d文
我都係set IKEv2
不過都係唔得
btw唔該晒你
想問如果而家先買adguard pro 仲work唔work? 見其他巴打好似話更新咗block唔到
今日lihkg係咪更新左
又有廣告彈出黎
用緊adguard
Ios 14都無問題
以前買先15蚊
依家竟然變左78
set IKEv2
之後連vpn先
再喺設定 -> VPN -> adguard pro入面開按需要連線
咁就連埋adguard pro
你係由邊個website 睇野彈呢個廣告
an機未root係咪冇得搞?
Work
係咪install左就唔洗用adblock既app?
可以參考返幾個post前我個方法
Nord/Surfshark 都係一定要行ikev2 先用到Adguard
想行其他protocol 就一定會用返vpn自家嘅Adblock功能
睇個網址
而家好似經LIHKG自己DOMAIN去DISPLAY ADS
同而家好多APP既做法一樣
本身用iPhone 以前15蚊個時有買落AdGuard pro
最近買多咗部pixel 我係應該再買19.99美金個個for 3部機用?
adguard跟咗巴打你嘅steps去做但lihkg仲睇到啲google ad同app store ad
點做好
利申: iphone x
試咗幾次我諗應該係因為弱wifi signal同轉LTE嗰個問題
潮偉巴,想問下Adguard同NordVPN一齊開
會唔會有啲通知收唔到?
例如RTHK同有線app
之前用Adblock會有依個情況
爬完文之後即刻download Adguard Pro
whatsapp 個d 正常收到
Ios adblock 本身仲用緊n 年前時version 仲係唔駛vpn既
但間唔中都係有ad block 唔哂 屎忽痕就走去update 左
結果而家開左就load 唔到facebook 個app 要閂左dns 先正常 但d ad 又出返哂黎 請問巴打有無得救?定係要轉會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞