Adblock/Adguard/DNSCloak/NextDNS 係咪廢撚咗? (6)

1001 回覆
44 Like 3 Dislike
唔該晒 好彩冇多手升 再等下先
好似廢晒
次次升 iOS 都唔知 work 唔 work
有少少電腦知識嘅不如買隻 Raspberry Pi 自己起個 Adguard Home 好過
唔洗 VPN
用 DDNS + letsencrypt 就可以街外用
唔好意思
啱啱買咗AdGuard pro
已經跟晒教學set
但係我想問個app係咪唔可以落遊戲入面嘅廣告㗎
電腦白痴咩都唔識,以前用開Adblock㩒一個掣就乜都冇晒
想請教下咁多位巴打點樣啲遊戲入面先至唔會彈廣告
感激不盡
可以blk app ads
上面有講
ios幾
14.5
係咪上咗14.5會disable晒所有功能?
vpn唔穩定
要換ser
14.5廢咗八成 功效
要等佢更新先得
唔該晒巴打
好心俾建議都有負皮
唔阻大家同 iOS 玩 cat & mouse
可唔可以講下點出街用
我整好晒 但出街用一定要經AdGuard Pro先改到自己DNS
但14.5.1又炒 成日會block 唔到

首先你要有 Adguard Home + DDNS + Let’s Encrypt Cert
基本野跟 post 頭 set 再喺呢頁剔啟用加密
伺服器名稱填你自己個 DDNS 落去 e.g. lihkg.duckdns.org
憑證同私密金鑰填 Let’s Encrypt 既 cert 同 prikey 既檔案位置/直接貼成串碼落去 (直接貼碼有個缺點係張 cert 3個月過期唔識自動更新要自己每3個月整一次,檔案位置視乎你點裝先用到,用 docker 裝可以 mount 到同一個 server 既 cert 同 prikey 既位置自己 autorenew)
Router 開 port 443 俾 Adguard Home 個 ip (iOS 好似未 support dns-over-TLS, port 853 唔開都無所謂)

之後呢頁揀 iOS 可以下載個描述檔去 iPhone 度裝
我問得唔好 SORRY

呢啲我都整咗 個server甚至乎已經用緊
不過因為14.5.1 Adguard Pro廢咗
變相我無app可以同時改DNS又可以用VPN (surfshark)
有無方法搞到
咁要問其他巴打/等 Adguard Pro fix
我主修 an 副修 ios 而且無同時使用需要
Let’s Encrypt Cert之前試過搞 過唔到佢認證果關
因為用緊免費版noip冇得用dns record 同埋mail認證
router本身送既ddns又冇呢d認證功能 支援既ddns又少除非刷機做openwrt
所以我自己繼續用住pro算
有無巴打識用DNSCloak自訂server
整極都唔得
唔需要連接其他VPN 的話,set 返個mode 做"完全的隧道",咁就算升咗上14.5 都完全用到冇問題
原來可以咁
唔該晒絲打

set咗之後我開每一個app佢都會彈呢句出嚟
我想問應該揀咩
正常撳不允許就得
今日又好似廢咗咁
14.5 幾時都會廢咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞