【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

Dinner for one

好似好正咁
係咩魚?
終於收工
冇人夠我遲
唔想返工
btw 幾時再黎倫敦聚

好似好正咁
係咩魚?

似mackeral ?

想講馬友但唔知係咪mackeral

係啊,蒸爐超方便,一次過蒸三樣野又唔洗睇火
See bass 啊
終於收工
冇人夠我遲

聽日番幾點

聽日day off
有冇絲打係度可以建議下聽日interview著咩衫好
想問下有冇accounting 嘅巴絲打係到做? 係三大讀緊account想了解下呢到嘅行情

推一推

英國D U大把人讀A&F 呢類subject wor
再加上冇passport既話越黎越難留到係英國

姐係行accounting/internal audit呢啲好難搵工?
我本身諗緊grad左入big4儲4,5年經驗之後tier5入黎睇下有冇得轉tier2

會計人 做開FP&A第時期望公司internal transfer去英國 BC撚

巴打有passport易轉好多

而家世界各地都唔缺會計早知就讀N展

自膠

會計太多人喇 我諗如果真係去英國長住生bb都係要靠公司睇下有冇機會internal transfer過去, 好難兩公婆辭晒職過去先再搵工
想問下有冇accounting 嘅巴絲打係到做? 係三大讀緊account想了解下呢到嘅行情

推一推

英國D U大把人讀A&F 呢類subject wor
再加上冇passport既話越黎越難留到係英國

姐係行accounting/internal audit呢啲好難搵工?
我本身諗緊grad左入big4儲4,5年經驗之後tier5入黎睇下有冇得轉tier2

會計人 做開FP&A第時期望公司internal transfer去英國 BC撚

巴打有passport易轉好多

而家世界各地都唔缺會計早知就讀N展

自膠

會計太多人喇 我諗如果真係去英國長住生bb都係要靠公司睇下有冇機會internal transfer過去, 好難兩公婆辭晒職過去先再搵工

如果係香港搵又難搵又會比人discount啲experience
收咗工嘅食屎啦

你咁晏開工

我坐低開工你都未起身啦

你咪又係番七半, 咪咁串

終於食完飯

唔想返工
btw 幾時再黎倫敦聚

係嚄上次點?

smart casual
唔想返工
btw 幾時再黎倫敦聚

係嚄上次點?

都係咁無咩特別,可能各位向大家拎完telegram之後就無再上水嚕
點解英國無佛誕
唔想返工
btw 幾時再黎倫敦聚

係嚄上次點?

都係咁無咩特別,可能各位向大家拎完telegram之後就無再上水嚕
不輪男女 經已俾我抄哂牌

衰就衰在唔係帶左好多衫黎 冇乜得揀

衰就衰在唔係帶左好多衫黎 冇乜得揀

即刻去top shop買一套
唔想返工
btw 幾時再黎倫敦聚

係嚄上次點?

雞巴
點解英國無佛誕

我都想知呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀
唔想返工
btw 幾時再黎倫敦聚

係嚄上次點?

雞巴

你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞