【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
放工番到屋企
但個腦都係公司野

好上進

工程/design
你唔你話放低就放低既

屌 我收工返到屋企訓覺個腦會loop餐廳播d歌
Mother's day嗰期連返3日12個鐘 會有幻覺有人嗌埋單
放工番到屋企
但個腦都係公司野

好上進

工程/design
你唔你話放低就放低既

Mother's day嗰期連返3日12個鐘 會有幻覺有人嗌埋單

聖誕果期個腦係咪24/7聖誕歌
邊個阻人收工仆街死
屌你老母個客,遲到半個鐘,我打俾佢又唔撚聽,食屎狗
仲要串柒柒

我平時d客唔走manager會叫我地走先
成班on99睇佢地吹水真係好躁
返工愈來愈燥

x2

沒有最燥
放工番到屋企
但個腦都係公司野

好上進

工程/design
你唔你話放低就放低既

我放左AL 不過聽講佢地做到痴哂線
邊個阻人收工仆街死
屌你老母個客,遲到半個鐘,我打俾佢又唔撚聽,食屎狗
仲要串柒柒

我平時d客唔走manager會叫我地走先
成班on99睇佢地吹水真係好躁

我本身放7,佢個女收8,當然佢個女就7點都未到就走撚咗啦
老細又唔肯埋數,食屎狗,我而家遲成1個鐘頭45分鐘就
放工番到屋企
但個腦都係公司野

好上進

工程/design
你唔你話放低就放低既

我放左AL 不過聽講佢地做到痴哂線

服務性行業的悲哀
Bakkavor graduate scheme 都send email 叫我 video interview
希望今次生生性性入final assessment
我仲未食晚飯呀
我食得黎都10點啦
垃圾ive survey 仔係咪冇機會係英國搵到工
好想係後生個陣去到英國working holiday 下

working holiday 當然可以

去到係咪只可以做下侍應 冇乜其他工做 因為想去練下英文 見識下
其實大家由T4轉T2時
係咪都係直接講 T4去到幾時完
之後需要T2???

之前係咪有巴絲打成功T4轉T2

你地cover letter時係點講?
英國工程 JJ 路過

拎 Tier 5 (Working Holiday)
而家響某中資公司做緊 CAD design N 展, 長駐 Leeds, 晚晚悶到生菇
想想地裸辭返落倫敦搵工, 本身讀 / 做 BS 出身...

同行

補充: 做左兩個幾月, 公司講明唔會搞 Tier 2, 仲要 rolling contract...

Visa 去到 7 月中就得返一年, 再轉唔倒工真係過幾個月可以返香港

Building 大把機會啦

send 左好多 CV 都冇回音, 到而家都未掌握倒英國就業市場

上 reed (我覺得呢個幾廢, CV Library 反而有用) 搵工, 佢請勁多
maintenance engineer 但要你有電牌

有冇搵過indeed?
其實工廠都請人
有冇考慮?

我 mechanical 底麻麻 (elect 好少少), 同埋對工廠既 machinary 野冇乜認識,
所以一直唔敢 in

Product design 既 CAD draftsman 有冇得諗?
我麻麻地鍾意英國, 想係倫敦搵份工夠洗夠住俾我 hea 多排就走,
但唔想做餐廳

去到係咪只可以做下侍應 冇乜其他工做 因為想去練下英文 見識下

做waiter都可以練英文
分分鐘勁過做文職
前題係你要做西餐 做chinese你會有好流利既普通話
英國工程 JJ 路過

拎 Tier 5 (Working Holiday)
而家響某中資公司做緊 CAD design N 展, 長駐 Leeds, 晚晚悶到生菇
想想地裸辭返落倫敦搵工, 本身讀 / 做 BS 出身...

同行

補充: 做左兩個幾月, 公司講明唔會搞 Tier 2, 仲要 rolling contract...

Visa 去到 7 月中就得返一年, 再轉唔倒工真係過幾個月可以返香港

Building 大把機會啦

send 左好多 CV 都冇回音, 到而家都未掌握倒英國就業市場

上 reed (我覺得呢個幾廢, CV Library 反而有用) 搵工, 佢請勁多
maintenance engineer 但要你有電牌

有冇搵過indeed?
其實工廠都請人
有冇考慮?

我 mechanical 底麻麻 (elect 好少少), 同埋對工廠既 machinary 野冇乜認識,
所以一直唔敢 in

Product design 既 CAD draftsman 有冇得諗?
我麻麻地鍾意英國, 想係倫敦搵份工夠洗夠住俾我 hea 多排就走,
但唔想做餐廳

睇你工廠咩post有唔同ge
Engine都有唔同 好多機會
唔止cad

Product design 唔多熟

Btw
係倫敦唔會夠洗
完全跟唔到個post 既速度...
其實大家由T4轉T2時
之後需要T2???

T4轉T2首先你要check下佢份工(尤其是grad scheme)會唔會肯sponsor tier2先
如果唔肯我會建議你唔好浪費時間
其實大家由T4轉T2時
之後需要T2???

T4轉T2首先你要check下佢份工(尤其是grad scheme)會唔會肯sponsor tier2先

搵工其實就好快
cv 一sd出去即日/第日已經有幾間公司覆
但一提到話要visa就不了
話唔向sponsor list

利申 我果行係shortage list

但呢行既大公司都玩小圈子
根本唔會貼招聘廣告 反正一定有大把人送上門
而家卡住唔上唔落咁
可能要用wh

分分鐘勁過做文職

好 grad完草一陣錢 去試下 但得一千個位

分分鐘勁過做文職

好 grad完草一陣錢 去試下 但得一千個位

無bno ?
倫敦 食飯直落啤酒團 @ 收工後

星期五 28th April
雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫
其實大家由T4轉T2時
之後需要T2???

搵工其實就好快

而家卡住唔上唔落咁
可能要用wh

咩shortage? (唔好叫我追post )
其實大家由T4轉T2時
之後需要T2???

搵工其實就好快

而家卡住唔上唔落咁
可能要用wh

咩shortage? (唔好叫我追post )

我意思係邊個行業?
呢到比我想像中少design撚
一心以為會有好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞