【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
係問有人要我幫手買野
我聽日望望
係問有人要我幫手買野
我聽日望望

係咪有catalogue
係問有人要我幫手買野
我聽日望望

唔係
係問有人要我幫手買野
我聽日望望

唔係

出年單 今年俾左接近1500£ NI+Tax
低收入真好

三千幾 好似係

又話自己22k

三年前
底薪
收工啦 !!!!!!!!!!!!!!!!!
出年單 今年俾左接近1500£ NI+Tax
低收入真好

三千幾 好似係

又話自己22k

三年前
底薪

OT一個月 pretax 有幾多?

應該三百到
以前每個月都廿幾個鐘
最近我按章工作

三千幾 好似係

又話自己22k

三年前
底薪

應該三百到
以前每個月都廿幾個鐘
最近我按章工作

3k NI
你底薪都幾高下

NI? 果個唔係全年tax黎咩

三千幾 好似係

又話自己22k

三年前
底薪

應該三百到
以前每個月都廿幾個鐘
最近我按章工作

3k NI
你底薪都幾高下

first p60, don't know wo
mine says NI contribution, nothing on the paye..

仆街搭錯方向,嘥咗半粒鐘

應該三百到
以前每個月都廿幾個鐘
最近我按章工作

3k NI
你底薪都幾高下

mine says NI contribution, nothing on the paye..

wales應該算高?

即係p60只係計NI 比左幾多, 未包income tax?

麻麻地 附近唔少廠出手高啲

我見Cardiff
Civil fresh grad都出價28k
Building 都大約呢個價
仆街搭錯方向,嘥咗半粒鐘

無野la
自膠

3k NI
你底薪都幾高下

wales應該算高?

即係p60只係計NI 比左幾多, 未包income tax?

麻麻地 附近唔少廠出手高啲

我見Cardiff
Civil fresh grad都出價28k
Building 都大約呢個價

唔理visa問題, 我留係我果度主要係因為我肯肯定去第度d人無咁好

其實我都好掙札
呢間公司 行內行外都出名
剩係入到黎做都覺得幾威
個post 做既野 都算dream job
Design innovation

工作環境對低階勞工黎講算幾好
我個post黎講 一般都算唔錯
manager 好有經驗 好人
但係周圍好多撚人
老屎忽尻fing fing
口講open to discussion
一傾埋就 你照我說話去做啦 你果個唔撚岩嫁啦

Director同頂頭GM 對於technical 既understanding
連一知半解都唔到
Schedule亂尻咁黎
Annual personal appraisal 同工程撚黎講
我地真係狗都不如

年年填global survey
都剩係識講
Our engineering
Achieved lowest score among all global sites
然後do nothing
我想轉行做Management Consulting

我有frd做緊香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞