【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

英國呢幾年好需要Engine 呢類人,巴打有福

Grad左之後試下先

巴打邊間Grad? 有BC?

shitty
無BC

Shitty咩Engine?

細電 想做rail既signaling個類野 但MTR好窄 想出去打滾下

上cv library 同埋indeed 睇下

[quote]倫敦食飯直落啤酒團 @ 收工後 

星期五 28th April 
雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫
倫敦 食飯直落啤酒團 @ 收工後 

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

各位有無提議邊到食飯呢?

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

misato啦就
垃圾ive survey 仔係咪冇機會係英國搵到工
好想係後生個陣去到英國working holiday 下
垃圾ive survey 仔係咪冇機會係英國搵到工
好想係後生個陣去到英國working holiday 下

working holiday 當然可以

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

misato啦就

正呀...
放工番到屋企
但個腦都係公司野
放工番到屋企
但個腦都係公司野

好上進
放工番到屋企
但個腦都係公司野

好上進

工程/design
你唔你話放低就放低既

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

misato啦就

等到傻喎 同埋上兩個禮拜先食完
英國工程 JJ 路過

拎 Tier 5 (Working Holiday)
而家響某中資公司做緊 CAD design N 展, 長駐 Leeds, 晚晚悶到生菇
想想地裸辭返落倫敦搵工, 本身讀 / 做 BS 出身...
英國工程 JJ 路過

而家響某中資公司做緊 CAD design N 展, 長駐 Leeds, 晚晚悶到生菇

同行

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

misato啦就

我記得 07~09果時食
五點過啲就要開始排隊
放工番到屋企
但個腦都係公司野

同我地講無用
快啲同你腦細講
仲唔即刻加人工
英國工程 JJ 路過

同行

補充: 做左兩個幾月, 公司講明唔會搞 Tier 2, 仲要 rolling contract...

Visa 去到 7 月中就得返一年, 再轉唔倒工真係過幾個月可以返香港
放工番到屋企
但個腦都係公司野

同我地講無用
快啲同你腦細講
仲唔即刻加人工

不要再說了...
英國工程 JJ 路過

同行

補充: 做左兩個幾月, 公司講明唔會搞 Tier 2, 仲要 rolling contract...

Visa 去到 7 月中就得返一年, 再轉唔倒工真係過幾個月可以返香港

Building 大把機會啦

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

misato啦就

流放英倫巴提議下食乜?
英國工程 JJ 路過

同行

send 左好多 CV 都冇回音, 到而家都未掌握倒英國就業市場

上 reed (我覺得呢個幾廢, CV Library 反而有用) 搵工, 佢請勁多
maintenance engineer 但要你有電牌

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

misato啦就

流放英倫巴提議下食乜?

睇大家budget... 我幾鎊到幾十鎊都ok
英國工程 JJ 路過

同行

send 左好多 CV 都冇回音, 到而家都未掌握倒英國就業市場

上 reed (我覺得呢個幾廢, CV Library 反而有用) 搵工, 佢請勁多
maintenance engineer 但要你有電牌

有冇搵過indeed?
其實工廠都請人
有冇考慮?
邊個阻人收工仆街死
屌你老母個客,遲到半個鐘,我打俾佢又唔撚聽,食屎狗
仲要串柒柒
返工愈來愈燥

x2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞