【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Lm
見到唔少人話非BC/EU拎Tier 2好難
我自己係BNO拎Tier 2既
我咁垃圾既人都得 其他人一定得既
不過就要運氣囉

Ching 邊行
請問Tier2 轉PR 嗰五年係咪唔可以轉工?
定係搵到等二個offer肯搞tier2就得?
中間每年唔可以離開英國90日?
另外想問下各位去到英國 生活質素有冇下降定提高先過去? 因為税率高咁多 要搵到同香港稅後人工一樣甚至更高都唔易
之前有巴打話公司出T2要證明佢成個月都請唔到人,咁banking/ big4果啲出T2機會咪好微 ?fresh grad黎講

fresh grad 有tier4,好似唔洗?
Lm
不過就要運氣囉

Ching 邊行

又話正字刑警
但又ching

ching 同政治無關系喎
另外想問下各位去到英國 生活質素有冇下降定提高先過去? 因為税率高咁多 要搵到同香港稅後人工一樣甚至更高都唔易

其他答你唔到,但係係英國生活輕鬆好多
其實稅收有分幾個band, 不過好多福利,所以睇你點睇
六月尾倫敦返intern
好難搵地方住,好多都要簽一年

其他答你唔到,但係係英國生活輕鬆好多
其實稅收有分幾個band, 不過好多福利,所以睇你點睇

聽你地講完,真係想直接買機票飛過嚟
早晨 訓醒了有冇人

Lm
不過就要運氣囉

Ching 邊行

巴打不如講下等其他人做個參考
六月尾倫敦返intern
好難搵地方住,好多都要簽一年

返咩intern咁勁
要住幾耐呀

屌你老母 一朝早就黎煩尻我
打埋篇email都唔肯俾data我

自爆?

Not real name

自爆?

佢好似話唔介意

自爆?

佢好似話唔介意

絲打會爆tg pm

我男朋友用我tg入左好多gp(我地共用tg ac) 本身已經好多pm

自爆?

佢好似話唔介意

絲打會爆tg pm

依度圈子咁細唔會有狗公掛

屌你老母 一朝早就黎煩尻我
打埋篇email都唔肯俾data我

你間公司都好多獲氣

自爆?

佢好似話唔介意

絲打會爆tg pm

依度圈子咁細唔會有狗公掛

有既你都只會係同個男人傾
我冇咁多時間心機慢慢撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞