【英國】英國工作討論區 III

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
倫敦 食飯直落啤酒團 @ 收工後

星期五 28th April
雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

召喚以上嘅巴絲,想問想食咩?同幾點集合?

我要7點左右先得
食日本野 / 點心

七點鐘仲有點心?
召喚戲劇絲,好似好耐冇上過水

冇所謂啦 日本野我ok
終於逃離失業同正式入行做呃admin喇我

恭喜
拉麵點睇

唔好食昇龍得唔得
好羨慕倫敦咁多好野食
返工睇緊,陶傑嘅泰晤士河畔
都幾得意

呢本書好好睇
返工睇緊,陶傑嘅泰晤士河畔
都幾得意

我有時會返工聽光明頂

係喎,都可以喎,尋日果集講咩?

未追得切
都係聽返之前果D
唔係日日都得閑聽
N展類有無機會去英國打工

英國呢幾年好需要Engine 呢類人,巴打有福

Civil engineer 6年經驗未chartered 多唔多工作機會?

你CEng實有人請
唔洗愁

就係未chartered呀

charted左即刻過黎就啱
有冇諗過澳加?

有呀,我結咗婚
又供緊樓,全部野都淨係睇緊
未決心搞

想高人工應該去澳加 土生英國人engineer都嫌人工低所以先走哂
不過氣候英國溫和D就真既 同埋去唔同大城市都係三兩個鐘既事
我係35呀叔只係識幾隻英文字
去到英國點學英文好?
我去做廚

你點拎working visa定本身BC?
有冇人除左做DBS check之後仲有做CNCC?

cncc only

係咪有封信之類嘅野要向Foreign and Commonwealth Office 攞? thank you

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

我要7點左右先得
食日本野 / 點心

七點鐘仲有點心?

冇所謂啦 日本野我ok

有呀,唐人街果D有晚市點心

好幾間都有

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

我要7點左右先得
食日本野 / 點心

七點鐘仲有點心?

冇所謂啦 日本野我ok

恭喜
拉麵點睇

唔好食昇龍得唔得

昇龍響Manchester食到厭
Taro有冇人食過?

cncc only

係咪有封信之類嘅野要向Foreign and Commonwealth Office 攞? thank you

What are they?

Civil engineer 6年經驗未chartered 多唔多工作機會?

你CEng實有人請
唔洗愁

有冇諗過澳加?

有呀,我結咗婚
未決心搞

想高人工應該去澳加 土生英國人engineer都嫌人工低所以先走哂

根本英國engine related 供不應求

cncc only

What are they?

良民證

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

我要7點左右先得
食日本野 / 點心

七點鐘仲有點心?

冇所謂啦 日本野我ok

恭喜
拉麵點睇

唔好食昇龍得唔得

Taro有冇人食過?

好似有,
不過印象中最好食嘅都係金田家同埋山小屋

cncc only

where are you applying from
i did that in hk consular.

一定要親自番香港整原來,除非係係海外領養小孩/移民先可以海外申請。
唔該了,宜定係冇嘢做到嘅
呢到比我想像中少design撚
一心以為會有好多

Design/art 好難留到,市場太多免費勞力去做intern

但intern同permanent應該唔同嘛

就係太多intern都人請permanent
"Intern"係art design 個行只係一個term, 都只係免費勞工。同冇公司會幫你攪visa同人人工都唔會達標。讀fashion嘅朋友同我講佢地個行有人要去到三十幾歲先有第一份受薪工作

fashion又係另類嘅,你能夠係大firm出嚟,跟到好嘅studio,名氣真係唔一樣㗎,fashion太睇名氣喇~

design撚lm
可能會用wh 試下係英國搵工
有無係英國做緊design既巴絲

Motion graphics

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

我要7點左右先得
食日本野 / 點心

七點鐘仲有點心?

冇所謂啦 日本野我ok

恭喜
拉麵點睇

唔好食昇龍得唔得

Taro有冇人食過?

好似有,

山小屋係邊間?

雞巴打
戲劇絲
Serena巴
流放英倫

我要7點左右先得
食日本野 / 點心

七點鐘仲有點心?

冇所謂啦 日本野我ok

恭喜
拉麵點睇

唔好食昇龍得唔得

Taro有冇人食過?

好似有,

山小屋係邊間?

http://www.yamagoya.co.uk/
N展類有無機會去英國打工

你CEng實有人請
唔洗愁

有冇諗過澳加?

有呀,我結咗婚
未決心搞

除左用WH做第一步之外有咩辦法拎加拿大VISA?
我又唔算好有經驗
加拿大好似做一年就可以轉永居喇
唔洗好似英國咁5年都比VISA綁住
3 月糧終於係今日出...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞